ACTUEEL

‘Predikant moet vaccinatie adviseren'

Predikanten moeten gelovigen adviseren toch hun kinderen te laten inenten. Die oproep doen oud-minister Els Borst (D66) en VVD-senator en medisch ethica Heleen Dupuis vrijdag in het AD. "Vaccineren is niet tegen de wil van God", stellen ze.

De twee vinden dat de oprukkende mazelenepidemie de kop moet worden ingedrukt. Ook is inmiddels rodehond uitgebroken.

Geloofsovertuiging

Omdat vooral gereformeerde ouders hun kinderen uit geloofsovertuiging weigeren te laten inenten vinden ze dat voor predikanten een taak is weggelegd. ,,Als alles de wil van God is, dan is de uitvinding van het vaccin dat ook, net als autogordels,’’ voert Borst aan.

Beide politici zijn bang dat ook de ziekte polio weer uitbreekt. Volgens Dupuis zijn de gevolgen dan nog ingrijpender. (ANP)

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

12 juli 2013

Beste dames Borst en Dupuis, U hebt toch wel de Volkskrant van zaterdag 6 juli gelezen? Gemiddeld in Nederland een vaccinatiegraad van 95%. " Van de 5 niet gevaccineerden weigert slechts 1 op godsdienstige gronden. De overige 4 weigeraars zijn kritisch over prikken of antroposofisch ingesteld". Amsterdams GGD-onderzoek: overal, ook op islamitische en christelijke scholen, ligt de vaccinatiegraad op 95%. Enige uitzondering: de vrije scholen, met een vaccinatiegraad van 65%. Op een vrije school in Noord-Oost Gelderland zelfs maar 40%.
Omdat antroposofische gezinnen meer verspreid wonen, profiteren zij meer van de groepsimmuniteit dan de bevindelijk gereformeerden in de bijbelgordel.
Dus dames, stop uw eenzijdige stemmingmakerij en richt uw oproep in eerste instantie maar eens tot de bezoekers van vrije scholen, waar u levensbeschouwelijk veel dichter bij staat.

Anoniem

13 juli 2013

Zo dat is een beter verhaal wat #1 brengt als de geachte dames met een hautaine houding tegenover het nog vaderlievendste volksdeel dat er is en in WOII geweldige daden verrichtte toen Joodse landgenoten werden verraden door het type Borst en Dupuis.

En Mw Borst dient helemaal haar mond te houden want als directeur van het AZU heeft ze de man die de anesthesie wereldwijd op een hoger plan heeft gebracht als een leek in de hoek gezet met sarcastische vragen als: 'u weet toch wel professor hoe de bloedsomloop bij de mens werkt? Dat was Borst als directeur van het AZU!
En nu is dat kreng lid van de partij die de grootste dwaasheid uit de vaderlandse geschiedenis heeft begaan door de felste eurofielen te worden. Landverraders dus.

Weg met Borst en D66. Ze kwetsen de beste gemeenschap die Nederland nog heeft, de trouwe Gereformeerden. Ja, ik ben zelf atheist maar niet blind! Mijn beste echte vrienden zijn vrome kerkgangers en hun pink is meer waard dan de breinen van deze twee levend dode vrouwen met hun arrogante praalzucht en hun deftige beschouwingen over hoog ethiesche onderwerpen. Me hoela, ze hebben nog nooit geweten wat echte liefde is want God is lliefde en ze zijn er trots op niet gelovig te zijn.
Zoals Borst redeneert tegen de gelovigen en hun afwijzing van vaccinatie kan je dus ook wel stellen dat als alles de wil van God is Hitler dus ook zeker de will van God was?
En dan nog niet eens beschouwd dat ook veel natuurartsen hele zinnige bezwaren tegenn vaccinatie hebben. Allleen al het KWIK verdwijnt nooit meer onze lijven.
Bemoei je met je oude dag mens , je bent van geen enkel nut geweest en nu al helemaal niet.
En nogmaals ik ben een heerlijke heiden maar het moet eens afgelopen zijn de Gereformeerden maar van alles te betichten en hun geloof te bespotten. Met vaccinatie kan je trouwens ook onder een auto komen of worden doodgeschoten door de politie zoals met die jongen op het station in Den Haag gebeurd is. Een jongen van 17. Maak je daar druk om Borst maar wees niet langer een lakei van de farmaceutische industrie. Van Monsanto, de wereldwijde maniakle organisatie die ons straks ook wettelijk wil verplichten gen-voer te vreten. En nu al grote delen van de wereld onder haar invloed heeft . Er zit dezelfde gedachte achter: wij, de overheid bepalen wat goed is voor jullie. NO WAY hoor je dat Borstje? NO WAY. De aarde is van God en niet van de overheid of de industrie of wie dan ook. En Hij geeft vrijheid en heeft de natuurwetten ingesteld waar jij nog niets van blijkt te snappen maar wel voor anderen wil beslissen. Nederland moet jou niet langer mens. Blijf met je poten van predikanten af. Je lijkt op Izebel, die innerlijk genoot dat overal bij de Israelieten de afgodsoffers waren aangestoken. Maar Izebel werd terecht wel door de honden aan stukken gescheurd. Over Izebel spreiide zich de eeuwige nacht uit. Zelfs als atheist roep ik dan: halleluja!
Predikanten van Nederland er is totaal geen reden om aan de leiband van deze dwaze ex politica te lopen. God is volkomen soeverein en heeft haar 'wetenschap' helemaal niet nodig. Geniet van de vrijheid te kiezen zoalng mensen als Borst het niet meer voor het zeggen hebben want het is een arrogante arts die geen bal geeft om hoe andersdenkenden willen leven. Hebben we haar ooit gehoord tegen de antroposofen? De vele Moslims die ook geen vaccinatie willen? Ze is weer erg op haar doelgroep gericht. Vrouwen horen geen bestuurlijke funkties meer te hebben. Ze zijn knettergek. Was Marcus Bakker er nog maar. Die had haar tegen de keien gekletst.

De Vries

13 juli 2013


Kinderen niet laten inenten heeft niets met de bijbel te maken of met geloofsfanatici.

Er zijn ook doktoren die vertellen hoe schadelijk vaccinatie is, zelfs vele jaren nadat men is ingeent kan men nog de schadelijke gevolgen daarvan ondervinden. Wiegedood wordt bijvoorbeeld ook toegeschreven aan vaccinatie.

Vaccination the hidden truth:
https://www.youtube.com/watch?v=cqsT5EoIk8U

Het is niet te hopen dat jij ooit enige zeggenschap krijgt over hoe slimme mensen weten wat vaccinatie kan doen.

Lees eens een bijsluiter over een geneesmiddel zou ik zeggen. Juist voor vaccinaties geldt dat het middel vaak erger is dan de kwaal, zeker op lange termijn.

Het is gruwelijk dat er steeds meer beslissers in de gezondheidszorg rondlopen die niet gehinderd door enige kennis van medicijnen maar wat roepen en zelfs hun medemens willen verplichten zich aan hun onkunde te onderwerpen.

Ook ik heb geweigerd - net zoals mijn ouders - mijn kinderen met gif (vaccinaties bevatten o.a. het zeer giftige kwik) te laten inspuiten. Iedereen heeft gewoon de kinderziektes gekregen: mazelen, de bof, enz. Geen enkel probleem. Mijn kleindochtertje is wèl ingeënt en die kreeg een paar weken geleden tòch mazelen. Dus dat inenten zegt helemaal niets.
Verder vraag ik mij af waar in de huidige tijd al die "etiketjes" vandaan komen: ADHD, autisme, allergieën, bij elke letter van het alfabet is wel een "etiketje" te plakken. In ieder geval kun je niet zeggen dat ondanks alle inentingen de bevolking er gezonder op is geworden.

Een paar jaar geleden de hetze van Klink betreffende de "O zo vréselijk gevaarlijke vogelgriep". Ik heb meteen mijn vaccinatie-oproep in de prullebak gegooid en velen met mij. Vandaar dat Klink met een overschot van een miljoen vaccinaties bleef zitten. De looser. Allemaal opgeklopt ten gunste van de farmaceutische bedrijven want voor die was het "kassa". Als je in dit land gewoon een beetje gezond leeft bouw je voldoende weerstand op en zijn vaccinaties erger dan de kwaal, zeker op langere termijn.

Peter Koopman

15 juli 2013

Wat zwak om zonder naamvermelding zo emotioneel en kwetsend te reageren. Ook al zou u gelijk hebben; uw stijl is ver beneden peil! Een excuse is op zijn plaats, maar daartoe ziet u waarschijnlijk geen kans. Jammer.

Anoniem

15 juli 2013

Ja je kan wel wat aanmerken op de stijl waarmee de 'DuPuissen en de Borsten' destijds de onze landgenoten hebben afgevoerd naar de vernietigingskampen

Over stijl valt te praten met 'koopmannen'. De inhoud bepalen zíj !

Discusting...

Top