ACTUEEL

Schuld Ruwaard van Putten bedraagt 42,5 miljoen

Het failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse heeft een schuld van 42,5 miljoen euro. Dat blijkt uit een voortgangsrapportage van de curatoren die op 12 juli openbaar is gemaakt.

De schuld is tussen de 10 en 15 miljoen euro hoger dan aanvankelijke gedacht. De schuld is inclusief een lening van 27 miljoen euro waarvoor het Waarborgfonds voor de Zorg garant staat. Huisbankier ING heeft een vordering van 7,6 miljoen euro op het ziekenhuis. Ook werd vrijdag duidelijk dat de drie ziekenhuizen in de regio Rijnmond 6 miljoen euro hebben betaald om het Ruwaard van Putten te kunnen overnemen.

Marktaandeel

De curatoren van het ziekenhuis brachten vrijdag een eerste rapportage uit over het faillissement. Het ziekenhuis in Spijkenisse vroeg eind juni faillissement aan. Hoewel de cuatoren nog geen precieze oorzaak geven voor het faillissement is in het rapport wel terug te lezen welke omstandigheden hebben bijgedragen aan de financiële problemen. Zo koesterde het RPZ te rooskleurige verwachtingen over de omzetgroei. "In 2008 was een grotere zorgvraag de tendens", stellen de curatoren. "Voor RPZ lag het daarom in de lijn der verwachting dat de omzet zou stijgen. In de praktijk bleek de groei echter lager dan in vergelijking met de andere ziekenhuizen in  de regio. RPZ verloor aldus marktaandeel."

Omzetdaling

Naast deze overcapaciteit in de regio kreeg het ziekenhuis ook te maken met "steeds kritischere zorgverzekeraars, de kredietcrisis, de financieringsdruk, personeelstekorten in de zorg en stijgende kosten". Door de gedwongen sluiting van de afdeling cardiologie kwam daar vorig jaar nog een omzetdaling van 20 procdent bovenop. (Skipr/ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Dr. Mammon

13 juli 2013

Over schuld ( over geld, de euro) gesproken:

Bericht uit de Telegraaf:

PvdA-leider Diederik Samsom noemt in een interview met De Telegraaf de inkomensverdeling in ons land „oneerlijk”. Hij vindt dat de nivelleringsplannen van het kabinet moeten doorgaan, ook al raken die het economisch herstel.

De nivelleringsafspraken uit het regeerakkoord zullen in 2014 onder meer via de belastingen merkbaar worden.
Ondanks dat topeconomen waarschuwen voor de negatieve impact van een herverdeling van inkomens op de economische groei in ons land, wil Samsom vasthouden aan de maatregel."

Tot zover de Telegraaf.

Als hij een vent was geweest, had hij de inkomensafhankelijke ziektekostenpremie er doorgejast. Dàt is eerlijk verdelen en zo was het altijd in het verleden: beneden een bepaald inkomen: ziekenfonds en daarboven: particulier.

Maar de hele VVD-achterban stond meteen op zijn achterste benen: opzeggingen van het lidmaatschap en woedende mailtjes all over het internet (en in de mailbox van de VVD). Resultaat: binnen een paar dagen was het plan teruggedraaid.

Met de verhoging van de inkomstenbelasting voor 65+ had Samsom geen enkel probleem.

Kortom, dit afschuwelijke kabinet moet wèg dus daarom de demonstratie op het Plein op zaterdag 21 september a.s.! Op Prinsjesdag zullen er nog veel meer rampen over ons worden uitgestort dus al 4 dagen later kan heel Nederland op Het Plein laten zien wat men daarvan vindt.!

Hierbij vervloek ik dit kabinet in de Naam van de God van Israel. Het zal de rit niet uitzitten tenzij de zaken weer mogen worden benoemd zoals ze niet behoren te zijn.

God wil recht in dit land, niet het recht van de aandeelhouder, ook niet het recht van de frauderende arts, ook niet het recht van de misleide politici, ook niet het recht van de economisch sterkste, maar het recht van leven voor iedereen in vrijheid en recht op respekt van onze overheden voor het Nederlandse volk en een opnieuw hanteren van het zwaard door diezelfde overheden tegen hen die onze vrijheden ( ook de intellectuele) bedreigen in de vorm van staatsdiefstal of wijzigen van wet en regelgeving buiten de democratische meerderheid om.

Top