ACTUEEL

Hagenaars zien eigen medisch dossier in

Patiënten van Medisch Centrum Haaglanden (MCH) kunnen vanaf maandag in hun eigen medisch dossier inzien via een speciale website. Het gaat om een pilotproject. Dat heeft het MCH maandag bekendgemaakt.

Meekijken in dossier

Het dossier bevat bijvoorbeeld laboratoriumuitslagen, gegevens over medicijnen en allergieën. Alleen de patiënt en de behandelend arts van het MCH hebben toegang tot de gegevens. Volgens een woordvoerder van het MCH is het de eerste keer dat een Nederlands ziekenhuis patiënten in hun eigen dossier laten kijken. Initiatiefnemer en chirurg van het MCH Alexander de Vries denkt dat inzage in het eigen dossier de communicatie tussen artsen en de patiënt flink verbetert. “Bovendien scheelt het papierwerk, nu vragen patiënten vaak een kopie van hun dossier.”

Actuele gegevens bij de hand

“Ook voor een patiënt die in het buitenland is en acuut medische gegevens nodig heeft, is het handig. De gegevens worden twee keer per dag door het MCH ververst. Maar een patiënt heeft nu ook een mogelijkheid om bijvoorbeeld een huisarts mee te laten kijken”, aldus De Vries.

Veilig inloggen

De pilot zal ruim vijf maanden gaan duren. Volgens De Vries is het systeem veilig. Inloggen gaat via een inlogcode die patiënten via hun mobiele telefoon ontvangen. Het abonnement voor dat systeem wordt tijdens de pilot door het MCH aangeboden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top