ACTUEEL

Van Neynsel gaat uit van valincident

Zorgaanbieder Van Neynsel in Den Bosch gaat er vooralsnog vanuit dat de 91-jarige bewoonster die eind mei overleed slachtoffer is geworden van een noodlottig valincident. Van Neynsel betreurt suggesties in de media als zou de vrouw door geweld zijn overleden.

De Telegraaf meldde vorige week op basis van verklaringen van familieleden dat de vrouw mogelijk zou zijn overleden als gevolg van mishandeling door thuishulpen. In een reactie laat Van Neynsel weten “het te betreuren het dat informatie publiekelijk verspreid is en er op voorhand conclusies getrokken worden, terwijl het onderzoek nog loopt. Vooral omdat het medewerkers in de zorg onnodig kan beschadigen.”  

Risico

Van Neynsel geeft aan het incident direct gemeld te hebben bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Politie en justitie doen onderzoek, zoals gebruikelijk is bij incidenten met een dodelijke afloop. Van Neynsel verleent alle medewerking aan deze onderzoeken en is daarnaast ook direct een eigen intern onderzoek begonnen. Volgens Van Neynsel komen valincidenten regelmatig voor in woonzorgcomplexen. “Dat is het risico van meer bewegingsvrijheid die wij onze bewoners gunnen in plaats van hen te moeten fixeren”, aldus Van Neynsel.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

14 juli 2013

Ja ja..eh...ahum..

Cadee

18 juli 2013

De echte gang van zaken ligt iets anders zoals ik begrepen heb v neynsel...

Top