ACTUEEL

Zesduizend zuigelingen krijgen inenting

De komende weken krijgen zesduizend zuigelingen een oproep voor een extra inenting vanwege de mazelenepidemie. Minister Schippers van VWS heeft tot deze extra vaccinatie besloten vanwege een epidemie van mazelen in regio’s met een lage vaccinatiegraad.

Normaal krijgen kinderen op de leeftijd van 14 maanden de BMR-vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond aangeboden via het Rijksvaccinatieprogramma. De extra BMR-vaccinatie wordt nu eerder, vanaf de leeftijd van 6 maanden, aangeboden. Het aanbod van deze extra vaccinatie loopt door zolang de mazelenepidemie actief is.

Gewetensbezwaren

Veel reformatorische gezindten laten vanwege hun geloof hun kinderen niet vaccineren. Premier Rutte riep gisteren predikanten op deze mensen aan te sporen om hun kinderen te laten inenten. Ook VVD-senator Heleen Dupuis mengde zich zaterdagavond in het tv-programma Nieuwsuur in het debat. Volgens Dupuis heeft de overheid de plicht om kinderen te beschermen tegen ouders die hun kroost bijvoorbeeld niet willen laten inenten om met name mazelen te voorkomen.

Verplichte inenting

De ethica vindt het hoog tijd om de discussie te openen over een verplichte prik voor kinderen. De Gezondheidsraad en het ministerie moeten zich erover buigen, vindt Dupuis, al is een verplichting volgens haar ook wel 'tricky': ,,Er zitten ook nadelen aan.''  Maar ze wees erop dat we ook een leerplicht hebben. "Die is ook een inbreuk op het ouderlijk gezag.''

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Kaspar Mengelberg

14 juli 2013

Wijzen op het bestaan van leerplicht is een verkeerde analogie van mevrouw Dupuis. Haar voorstel om vaccinatie verplicht te stellen impliceert een doorbreking door de staat van art. 11 van de Grondwet, dat het recht op onaantastbaarheid van het lichaam bepaalt. Voor alle duidelijkheid, ik ben zeer voor vaccinatie maar tegen verplicht stellen ervan.

van der Peijl

16 juli 2013

Waarom hoor ik zo weinig over de nadelen van die injecties? Hoeveel vergif zit er in? Waarom eerst baby vanaf 14 maanden? omdat het blijkbaar niet gezond is voor baby,s vanaf 6 maanden. Waarom dan opeens NU WEL? Zijn er weer teveel vaccinaties gekocht en moeten ze die weer kwijt ten koste van onze kinderen?
En waarom horen we niet hoeveel kinderen ernstige bijwerkingen overhouden? Wordt al jaren onder tafel geveegd.
Hoever moet het nog komen met onze "gezondheids"zorg?

Horror ethica verplicht de gifspuit!

19 juli 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 19-07-2013 10:09.

Top