ACTUEEL

Oud-bestuurder Erasmus MC weerspreekt 'fraude'

Oud-bestuurder Erasmus MC weerspreekt 'fraude'

Het Erasmus Medisch Centrum heeft niet kunnen aantonen dat voormalig bestuurder Elisa Carter fraude heeft gepleegd. Dit zegt ze zaterdag in Het Financieele Dagblad.

"Ze hebben niet kunnen aantonen dat ik geld heb zitten jatten van het ziekenhuis", zegt ze in een interview. Ze reageert daarin op de onthulling vorige week dat het EMC adgelopen jaren de controle kwijt was door falende computersystemen.

Chaos

In het interview geeft ze aan dat ze bij haar aantreden in 2010 een enorme chaos op computergebied aantrof. "Onder mijn voorganger was een nieuw computersysteem voor het hele ziekenhuis besteld, Oracle E-Business Solution. Dat moest in 2009 geïmplementeerd zijn, maar toen ik halverwege 2010 begon, was het nog niet ingevoerd."

Vriendjespolitiek

De beschuldigingen aan het adres van Carter betreffen onder andere vriendjespolitiek. Ze zou zonder aanbesteding een bekende van haar hebben ingehuurd op de problemen op te lossen. Carter: "Toen we bij het EMC behoefte hadden aan advies vond ik het niet zo ingewikkeld in mijn eigen netwerk rond te kijken en iemand in te schakelen met wie ik goede ervaring heb."

Leercurve

Over de toekomst van het ICT-systeem in het EMC is ze niet positief. "De architecten van de mislukking van 2009 en 2010 zitten er weer, Ordina en Oracle. Ik hoop dat het EMC een mooie leercurve heeft gehad."

Vertrek

Carter ontkent dat haar vertrek eind 2012 te maken heeft gehad met de problemen rond de ICT. Ze geeft aan dat ze gevraagd is voor internationale ontwikkelingsbanken te gaan werken. Ze woont nu in Suriname.

Lees het interview met Elisa Carter uit Skipr magazine

1 Reacties

om een reactie achter te laten

pol

15 juli 2013

Laat een rechter er over beslissen.
Ik twijfel aan al deze graaiers in de zorg

Top