Finance

Nieuwbouw Utrechtse ziekenhuizen opnieuw vertraagd

De nieuwbouw van het Diakonessenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht heeft opnieuw vertraging opgelopen, doordat de ziekenhuizen de financiering nog niet rond hebben. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De ziekenhuizen hoopten begin dit jaar nog voordeel te kunnen behalen uit de crisis in de bouw, door scherpe prijsafspraken te maken. Echter, nu de banken niet over de brug komen met hun kredieten, moeten de afspraken met bouwers wachten.

Krediet verkrijgen lastig door bouwregime en crisis

Onder meer het nieuwe bouwregime speelt de ziekenhuizen parten. Waar de overheid ziekenhuizen voorheen een gegarandeerd bedrag voor huisvesting verstrekte, moeten ze sinds 2008 zelf hun broek ophouden. Ziekenhuizen hebben doorgaans een laag eigen vermogen en dat zorgt bij banken voor aarzelingen. Zij beoordelen de financiering van dure nieuwbouw als risicovol. De kredietcrisis maakt die afweging nog eens extra streng.

Nieuwbouw St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn

Het St. Antonius Ziekenhuis, met locaties in Utrecht en Nieuwegein, wil een nieuw ziekenhuis in stadsdeel Leidsche Rijn bouwen. De nieuwe locatie vervangt dan de Utrechtse locaties Overvecht en Oudenrijn. De bouw zou volgens het oorspronkelijke plan in 2009 beginnen. Intussen hoopt het ziekenhuis op voorjaar 2010.

Grootschalige nieuwbouw- en renovatie Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis in Utrecht-Oost heeft grootschalige nieuwbouw- en renovatieplannen op de huidige locatie. Het Diakonessenhuis had in 2008 al willen beginnen met de nieuwbouw van het acute zorgcentrum. De bouw alleen hiervan behelst al zo'n 55 miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top