ACTUEEL

Amper geld voor antikankercampagne AvL

De antikankercampagne van het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis (AvL) in Amsterdam dreigt op een mislukking uit te lopen. Het kankerinstituut nog geen ton opgehaald, ondanks een marketingbudget van 700 duizend euro en spotjes op radio en televisie. Dat schrijft de Volkskrant.

Het instituut is op 17 juni de campagne 'Tegen gelijke behandeling'  en wil daarmee eind oktober vijf miljoen euro opgehaald hebben. Hiervan is nog geen 2 procent binnen. Het AvL haalde in juni het nieuws met de stelling dat  kanker over 20 jaar veelal van een dodelijke ziekte in een chronische ziekte is veranderd. Dit kan dankzij personalized medicine: het bekijken van de genetica van elke tumor afzonderlijk. Om dit voor elke patiënt mogelijk te maken is meer onderzoek nodig. Daarvoor denkt het AvL in totaal16 miljoen euro nodig te hebben. Via de campagne wil het 5 miljoen euro ophalen, de overige 11 miljoen moet via acties als Alpe d'HuZes en via KWF Kankerbestrijding komen.

Campagne

Het uitblijven van succes komt doordat de boodschap van de campagne 'te genuanceerd' is en de campagne zelf te weinig pakkend, zegt hoogleraar Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit Theo Schuyt in de Volkskrant. Hij zet de campagne af tegen de wel succesvolle fietscampagne tegen kanker Alpe d'HuZes. “Die haalt de voorpagina's van kranten, krijgt primetime programma's op tv en is een enorm mediaspektakel.” Volgens persvoorlichter Daniëlle Cardozo van het Antoni van Leeuwenhoek ligt het tegenvallende resultaat van de campagne aan de onbekendheid van het instituut. De komende weken zet het instituut in op sociale media en na de vakantie gaat het een mix van middelen inzetten om het bereik verder te vergroten.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Van Andel

18 juli 2013

Het is toch te gek voor woorden dat het AvL zelf moet collecteren voor zo een belangrijk onderzoek. Maar ja wat wil je met Schippers aan het roer. Die gaat alleen voor de ziekenhuis wereld als markt met hoge inkomsten en het wetenschappelijk onderzoekk vind ze maar niks. Begrijpt ze ook niks van dat mens met haar Marlboro aandelen.

Wat een triest land en hoe heeft de commercie elk besef van waardevol wetenschappelijk onderzoek op de achtergrond gedrongen. En ja, al onze beleidsmakers hebben een academische vorming.

En maar schelden op alles wat nog herinnerd aan de tijd dat Nederland nog een Christelijk land was en echt wetenschappelijke vruchten voortbracht waar nu nog iedereen van profiteert zoals de farmaceutische industrie. Dat mag opeens niet meer, dat hun werk wordt gewaardeerd. Nee het is COOL om de industrie af te schilderen als zakkenvullers, daarom hebben ze allerlei medicijnen ontwikkeld om veel te verdienen, alleen daarom!

En zorgondernemer de Winter zet apothekers weg als dozenschuivers. Die is dus medeverantwoordelijk voor een klimaat thans in de zorg waarin alleen de grote bek geldt en het grote geld. En waarin voor wetenschap amper plaats nog is terwijl dat de hele medische wereld aan het draaien houdt, dat onderzoek in de talloze laboratoria wereldwijd.

Hierbij zou ik minister Schippers willen oproepen om terwille van de gezondheid van ons volk direct alle benodigde gelden over te maken naar het AvL! Het gaat om leven en dood minister en het wordt tijd u uw mooie baantje eens nuttig gebruikt voor de belangrijke kanten aan de zorg voor niet alleen Nederland maar mogelijk de hele wereld.

In veel ons omringende landen is geld voor medisch wetenschappelijk onderzoek niet eens een issue! Dat wordt niet eens besproken maar het wordt gewoon vrijgezel.

Maar Nederland heeft van de zorg zo een markt gemaakt waar heel de VVD wil graaien en graaien dat men niet eens meer beseft wat belangrijker is dan zeer vertragende discussies over de eurootjes..

En vraag anders eens geld aan de steenrijke Arabische wereld...die willen vast wel investeren, dat is namelijk ook hun belang.

V

18 juli 2013

Het heeft niets met 'onbekendheid van het instituut' te maken, maar alles met een slechte campagne. Ben zelf bekend met het instituut en de mensen daar, en kan goed plaatsen waar het is misgegaan. Hier laat ik het maar bij.

Anoniem

18 juli 2013

Flauwekul dat men campagne moet voeren om geld te krijgen voor wetenschappelijk onderzoek.
Het is de plicht van een beschaafd volk om via de politiek daar gewoon geld voor vrij te maken.
Nee we geven het als volk liever aan Brussel.

En het AvL is volkomen de weg kwijt als het denkt geld te kunnen binnenhalen via een marketing budget. Ook weer een gevolg van de kanker van het marktdenken dat tot in onze beste ziekenhuizen is doorgedrongen.
700.000 eiro naar de gallemiezen!
En zeg niet dat de campagne verkeerd of goed was. Het is een schande voor de hele medische wereld dat we zover markgericht zijn gaan denken dat wij zelfs maar denken dat je campagne moet voeren om je 5 miljoen binnen te halen.
Het is allemaal het gevolg van het misdadige marktdenken dat vooral door de VVD is gepropageerd en wel tot schandelijke concurrentie moet leiden tussen de academische ziekenhuizen. Heb je nou je zin Schippers?

Dat jouw filosofie van marktwerking in de zorg zelfs tot dit ongelooflijk trieste resultaat leidt?

En er gaan per dag 500 mensen op straat op dit moment in Nederland, juist ja, door de privatisering die zich in de hele maatschappij voltrekt en die de VVD heeft GEWILD.

Luister Schippers er is een bekend gezegde: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Die vijf miljoen heb je geen campagne voor nodig. Dat geld haal je maar bij collega Dijsselbloem die zo nodig 3% heilig heeft verklaard omdat Brussel het wil. Het is wel ONS geld Schippers. Wanneer laat je eens je VVD tanden zien of is dat niet beschaafd? Nee het is beschaafd om wetenschappelijk kanker onderzoek het zelf maar uit te laten zoeken zeker?

Nationaliseer anders het zuiderzee ziekenhuis want dat schijnt verkocht te zijn voor maar 5 miljoen euro. De rest heeft Achmea betaald en de staat maar de 'eigenaar' is nu werkelijk de enige 'eigenaar' van dat hele bedrijf ( wat hij ervan gemaakt heeft ) Je hebt die man dus meer dan vijftig miljoen geschonken, maar ja dat is zeker een partijgenoot? Criminelen.
Misschien Mw Schippers zult u straks zelf overlijden aan kanker omdat u nu geen geld beschikbaar stelde voor echt URGENT onderzoek.

van de Kerkhof

19 juli 2013

Home urinus

De home urinus is een afstammeling van de home erectus die in plaats van blij is dat hij rechtop kan lopen alleen maar zeurt over dingen. Ik vind het ook spijtig dat het AvL zelf een campagne moet.voeren, maar ik denk dat mevr. Schippers dat zelf ook vindt. Om bij alles maar meteen naar de overheid te kijken en vervolgens maar te klagen is laf. I.p.v klagen....fiets zelf een keer die berg omhoog, collecteer en doneer. De overheid geeft meer geld uit dan ze hebben en moet voor de toekomst van mijn kinderen iets doen. Meningen verschillen altijd over de manier waarop. Zeur niet en zet zelf je schouders eronder!

Top