ACTUEEL

‘CityKliniek bewijst noodzaak vergunning privékliniek’

De Vereniging van Zelfstandige Klinieken pleit voor een vergunning van de overheid voor privéklinieken. Thijs Udo, voorzitter van de vereniging, denkt zo problemen als bij de CityKliniek in Den Haag te kunnen voorkomen. Dat meldt BNR Nieuwsradio.

Vergunningssysteem en meer inspecteurs

SP-Kamerlid Henk van Gerven: “Als je naar een tattooshop gaat dan is daar wel een vergunning nodig, maar als je je borsten wil laten vergroten dan volstaat een registratiesysteem. Dat is volstrekt onvoldoende.” Van Gerven wil niet alleen een vergunningssysteem, maar ook meer inspecteurs. De SP gaat minister Ab Klink van VWS opnieuw wijzen op het probleem.

Rock G. niet geschorst in België

De politie Haaglanden heeft inmiddels tachtig meldingen ontvangen van mensen die klachten hebben over de misstanden bij de Haagse CityKliniek. Gynaecoloog Rock G. was onvoldoende op de hoogte van de hygiënenormen en infectiebestrijding. De Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) heeft besloten dat G. voorlopig niet meer mag opereren in Nederland.  Het is nog niet bekend welke stappen de IGZ gaat ondernemen. G. is ook werkzaam in de Wellnesskliniek in het Belgische Genk. In tegenstelling tot eerdere berichten, heeft de kliniek dinsdag bekend gemaakt dat G. niet geschorst is. De kliniek en de gynaecoloog zijn overeengekomen voorlopig het werk van G. stil te leggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top