ACTUEEL

Forse winstgroei voor farmaceut Roche

De winst van het Zwitserse farmaceutische concern Roche is het afgelopen half jaar fors hoger uitgevallen dan een jaar eerder. Dat maakte Roche, 's werelds grootste producent van geneesmiddelen tegen kanker, donderdag bekend. De nettowinst klom met 41 procent tot ruim 6 miljard frank (ongeveer 4,9 miljard euro).

Het resultaat werd vooral gestuwd door stijgende verkopen van geneesmiddelen, waaronder de onlangs gelanceerde borstkankermedicijnen Perjeta en Kadcyla. De markt voor de drie belangrijkste middelen tegen kanker van Roche, Rituxan, Avastin en Herceptin bleef sterk. Ook de vraag naar producten voor laboratoriumonderzoek nam toe. Vanwege de sterke cijfers handhaaft Roche de groeiverwachtingen die het bedrijf in januari bekendmaakte.

Herstructureringskosten

De winst in de eerste helft van dit jaar pakte ook hoger uit doordat Roche een jaar geleden te maken kreeg met grote herstructureringskosten in verband met de sluiting van een Amerikaanse vestiging in Nutley. Daardoor werd de nettowinst toen gedrukt.

De omzet van het Zwitserse concern kwam de afgelopen 6 maanden 5 procent hoger uit dan vorig jaar, op 23,3 miljard frank. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top