ACTUEEL

Wajongers aan de slag als thuishulpen

De Gelderse zorginstelling Diafaan zet jong gehandicapten met een Wajong-uitkering in bij lichte thuiszorgwerkzaamheden voor ouderen. Dit meldt de Gelderlander.

In totaal zijn met steun van de provincie twaalf zogeheten 'woonzorgbrigadiers' opgeleid. Negen van hen hebben het benodigde brevet gehaald. De werkzaamheden bestaan ondermeer uit ramen lappen, stofzuigen, boodschappen halen en de hond uitlaten.

 

11 Reacties

om een reactie achter te laten

kremers

29 juli 2013

dit is toch niet meer normaal. of dat ze denken dat dit de hulp is die de klieenten nodig hebben.
er komt echt wel meer bij kijken.
ik kan er over mee praten als zzper in de thuiszorg.
en dadelijk alle overige medewerkers in de thuiszorg maar de ww in?
nederland is behekst.

Anoniem

29 juli 2013

Ik kan dit idee toch wel toejuichen. Al was het alleen maar omdat het waarschijnlijk wajongers betreft die anders niet aan een baan zouden komen. Voorwaarde daarvoor is natuurlijk wel dat deze mensen het inkomen moeten worden aangevuld met het maximaal haalbare.

Dit scheelt de zorginstelling geld en de kwaliteit hoeft er niet door achteruit te gaan. Dat dit jammer is voor de zorgverleners die hierdoor hun baan verliezen kan ik begrijpen maar aangezien dat zorginstellingen betaald worden uit belastinggeld en we daar in dit land helaas te weinig van hebben juich ik dit voorstel, als ex-wajonger alleen maar toe.

Anepool

29 juli 2013

Hoe kun je het nu toejuichen dat WAjong clienten die ZELF hulp nodig hebben, anderen in dwangarbeid moeten gaan helpen zonder begeleiding ???

En dat alleen maar om de toch al godsgruwelijk veel verdienende zorg verzekeraars nog meer belastinggeld achterover te laten drukken.

Want die WAjong werkervaringsleerplekken worden uit de AWBZ bekostigd...

Om maar te zwijgen over wat er gebeurt als er een discussie ontstaat tussen de ASS client en de Zorgbehoevende... :-(

Mensonterende toestanden...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=196407387182035

Anoniem

29 juli 2013

Tja, ik werk zelf al jaren dagelijks in de thuiszorg, ook vaak bij mensen met een wajong uitkering.. Die moeten dus nu zelf bij anderen gaan schoonmaken. Thuiszorg is meer dan schoonmaken, het is ook signaleren en in de gaten houden. Geloof mij er zijn nog steeds oudjes die smorgens het gas aandoen omdat ze savonds aardappels moeten koken. Ook die moeten thuis blijven wonen van #rutte Ik doe dit werk al jaren met veel plezier, heb nog geen uurtje ziek op mijn lijst staan. Waarom moet ik straks werkloos thuis zitten... Deze regering is ongeneselijk ziek.... Weg ermee!!

Anoniem

29 juli 2013

Dit gaat weer helemaal de verkeerde kant op!!! Ik hoop dat Wajongers een baan krijgen op de normale arbeidsmarkt, maar dit moet niet een botte bezuinigingsactie worden en dat is dit wel. Deze Wajoners behoren dan ook hetzelfde salaris te verdienen als hun collega's, maar ik durf te wedden dat dit dus niet gebeurt. Zij nemen nu de plaatsen in van ontslagen interieurverzorgsters en dit vind ik verschrikkelijk. Dus eigenlijk is er nu voor 1 Wajongbaan 2 uitkeringsgerechtigden, 1 + 1 = 2, nee dit werkt mee aan de bezuinigingen van dit kabinet. 1 thuishulp ontslagen en ww + Wajonger met uitkering ervoor terug = toch echt 2 uitkeringen i.p.v. 1 wajonguitkering.

Anoniem

29 juli 2013

Nou ik vind het tijd worden dat mensen die kunnen werken, ook gewoon eens iets gaan doen in de maatschappij....ik werk ook in de zorg en wij komen door alle bezuinigingen handen te kort! Dus prima....vooral omdat er veel jongeren zijn die wajong hebben en eigenlijk gewoon kunnen werken.Goed voor de maatschappij....en voor hen zelfvertrouwen.

Anoniem

30 juli 2013

Wajongers hebben een uitkering en dit is structureel. Ze worden dus hoe dan ook betaald of ze nu werken of niet. Zo te lezen is er een selectie aan vooraf gegaan, dus niet alle Wajongers komen in aanmerking voor de werkzaamheden. Is het niet goed dat deze groep verantwoordelijkheden leert nemen, zich ontwikkelen en hierdoor zelfstandiger wordt?

Steiginga

30 juli 2013

"Thuiszorgbrigadiers?" .. kunnen ze worden gepromoveerd of krijgen ze een stickertje als ze goed hun best doen? . Wat een denigrerende toestand is dit weer.. We gaan de kant weer op dat de lamme de blinde gaat helpen. En de regering maar tegen de directie van thuiszorg organisaties fluisteren; houden jullie ze arm, dan houden wij ze wel dom. ..

Anoniem

7 augustus 2013

Geweldig, vaste krachten eruit en dit wordt opgevuld door:
Wayong, wwb, ervaringsplaatsen, stages. Met andere woorden, met behoud van uitkering werken. Wanneer je dus als vaste kracht ontslagen wordt moet je eerst je spaargeld en huis opeten. Na de ww kom je terug met een wwb werkervaringsplaats of stage om weer in het arbeidsritme te komen voor het. Minimumloon.
Dus straks werkt half nederland in de thuiszorg of plantsoenendienst met een wwb. Hier gaat het niet meer om dat je geschikt bent voor een funktie maar wat het kostenplaatje is. de gemeente is goedkoper uit met personeel uit de wwb te halen.

Anoniem

8 augustus 2013

wajong ers inzetten voor thuis zorg is asociaal ,deze mensen hebben zelf zorg nodig,juist met dit werk ,thuis kunnen ze het amper redden met hun eigen huishouden maar onbetaald en onder dwang mag het wel bij een ander gebeuren,schandalig!

Visser

8 augustus 2013

De slaafarbeid hebben we afgeschaft. Nee hoor kijk eens aan het is gewoon weer terug. En nog erger dat mensen dit toe juichen ook. Ja natuurlijk ben je zielig,als heel zielig thuis zit. Maar deze mensen dit werk laten doen, he ophouden. Maar als het om een uitkering gaat gaan de luiken dicht. Maar ik zit dankzij dit fijne werk in een uitkering. Simpel.ik kom er niet meer in terug. Omdat ik er in geluisd ben, want zo heerlijk werk is het ook weer niet. En mij eigen zus raadt me het ook af om terug te gaan, omdat het fijn zooitje is. En dat is niet om dit plan.

Top