ACTUEEL

Inschrijving Niek de Jong Prijs 2013 geopend

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland hebben de inschrijving voor de Niek de Jong Prijs 2013 geopend. Zij loven vijf prijzen uit voor personen, organisaties of instellingen die de zorg in Nederland op een uitzonderlijk positieve wijze in de media hebben belicht.

Wie in 2011 of 2012 een Nederlands innovatief zorgproject bekendheid heeft gegeven via de media, kan in aanmerking komen voor de prijs. Kandidaten kunnen zich met hun project tot 1 september 2013 aanmelden. Een jury beoordeelt de inzendingen en wijst vijf genomineerden aan. 

André Rouvoet, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland, reikt de Niek de Jong Prijs 2013 uit tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdagmiddag 28 november 2013 in Zeist. De winnaar ontvangt 10.000 euro, de overige vier genomineerde projecten ontvangen ieder 2500 euro.

Winnaar vorige editie

Winnaar van de vorige editie van de Niek de Jong Prijs in 2011 was de anorexia-hulpwebsite Proud2Bme.nl. De site is geen vervanging voor therapie, maar een anonieme en laagdrempelige manier om personen met een eetstoornis op het pad van de hulpverlening te krijgen. Daarnaast biedt de site ook interactieve mogelijkheden tot steun. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top