HRM

Ziekteverzuim in zorg ‘historisch laag’

In drie van de vier grote zorgbranches is het ziekteverzuim in het tweede kwartaal van dit jaar historisch laag. Dit constateert Vernet Verzuimnetwerk BV.

Het ziekteverzuim werd begin 2013 nog beïnvloed door de effecten van de griepgolf. Halverwege 2013 blijkt het ziekteverzuim verder te zijn gedaald tot net onder de 5,1 procent. De branches GGZ, Ziekenhuizen, VVT en Gehandicaptenzorg zijn volgens Vernet verantwoordelijk voor het bereikte laagterecord.

ziekteverzuim_2008 tm 2013_Vernet

Effect HRM-beleid

De economische malaise verklaart het lage ziekteverzuim mogelijk voor een deel, stelt Vernet. Verder schrijft het bedrijf de daling toe aan HRM-beleid. Veel werkgevers zijn zich steeds meer bewust van het human capital binnen hun organisatie. Daardoor worden preventie, (duurzame) inzetbaarheid en snelle re-integratie in de praktijk steeds beter uitgevoerd volgens Vernet.

Langdurig verzuim 

Het langdurig ziekteverzuim, dat al jaren opliep, laat ook een kentering zien: het stijgt niet meer. “Misschien nog te vroeg om te juichten, maar ook hier lijkt een betere uitvoering van het HRM-beleid vruchten af te werpen”, meldt Vernet. “Vooral met de vergrijzing van zorg-medewerkers in het achterhoofd is dit goed nieuws.”

 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

30 juli 2013

Dit is de papieren werkelijkheid. In de praktijk gebeurt in veel zorginstellingen het volgende: ongevraagd vakantiedagen opschrijven van zieke medewerker of hem/haar onder druk zetten om deze in te leveren, sancties of kruisverhoren van management wanneer iemand zich een paar keer heeft ziekgemeld. En mensen die eigenlijk ziek zijn, maar tegen heug en meug in doorlopen op de werkvloer uit angst voor sancties of ontslag. Dit is de realiteit achter de opgepoetste cijfers van veel instellingen.

Anoniem

30 juli 2013

Helemaal met de eerst reagerende eens. De slogan "ziek zijn overkomt je, verzuim is een keuze" die ik van een instelling heb gehoord zegt genoeg lijkt me.

linden

30 juli 2013

Afgedwongen gedrag werkt maar heel kort en komt als een boemerang terug.

Toeval of niet, maar juist de beste presterende cijfers scoren doorgaans ook hoog op medewerkerstevredenheid.

Misstanden dienen m.i. met de leiding en desnoods met de OR besproken te worden.

Anoniem

31 juli 2013

Elke werknemer heeft een vrijwillige overeenkomst met werkgever om te komen werken tegen een salaris. Niet-werken is afwijking van dit contract. Werknemers hebben de verantwoordelijkheid om dit te voorkomen. Of anders ZZP-er worden: dan zakt het verzuim pas echt!

Top