ACTUEEL

Revalidatiecentrum ziet af van verkoop dochter

Revalidatiecentrum Het Roessingh ziet af van de verkoop van dochterbedrijf Roessingh Revalidatie Techniek aan de producent van orthopedische hulpmiddelen ProReva. Het Roessingh motiveert het besluit met een verwijzing naar 'aanvullende bedrijfskundige inzichten'.

In plaats van verkoop wordt de samenwerking verbeterd. Het Roessingh en Proreva tekenden in juni met het oog op samengaan een intentieovereenkomst. Het Roessingh motiveerde de verkoop met het argument van schaalvergroting. Omzetten en marges in de revalidatietechniek staan onder druk vanwege veranderingen in het nieuwe zorgstelsel. Dit vraagt om specialisatie en innovatie van producten en bedrijfsprocessen. Deze zijn beter te realiseren in een grotere organisatie, aldus Het Roessingh.

Passend

Samen zouden ProReva en Roessingh Revalidatie Techniek met een omzet van 16 miljoen euro behoren tot de top 3 van Nederland in de orthopedische branche. Beide partijen zeggen er overtuigd te zijn van de noodzaak tot samenwerking en van elkaars aanvullende kwaliteiten. De besturen hebben dan ook afgesproken te blijven zoeken naar een meer passende vorm om de samenwerking gestalte te geven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top