ACTUEEL

Meer ggz-kennis nodig in begeleid wonen-huis

Het personeel in een begeleid wonen-huis in Nieuwegein, waar begin dit jaar een man door een medebewoonster werd doodgestoken, was onvoldoende voorbereid op bewoners met alcoholproblemen en persoonlijkheidsstoornissen. Dat meldt RTV Utrecht naar aanleiding van onderzoek naar het fatale incident.

Stichting Beschermende Woonvormen Utrecht (SBWU), waar de locatie in Nieuwegein onderdeel van is,  heeft een analyse gemaakt van de steekpartij en deze voorgelegd aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Die doet nu de aanbeveling om meer deskundigheid in huis te halen om cliënten met een alcoholprobleem beter te kunnen begeleiden, zo meldt RTV Utrecht.

Rechtszaak

Ook op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen moet er meer knowhow komen, zegt de inspectie. Verder moet de stichting weten of bewoners in het verleden in aanraking met justitie is geweest. De vrouw die haar medebewoner doodstak, had een persoonlijkheidsstoornis en dronk excessief. Justitie eiste op 30 juli vijf jaar cel en tbs tegen de vrouw. De verdachte zei dat ze handelde uit noodweer.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top