ACTUEEL

Verloskundigen in actie tegen concentratie

Een internetpetitie van de Kring Verloskundigen Westelijke Mijnstreek tegen de centralisatie van de acute 24-uurs verloskunde in het Atriumziekenhuis in Heerlen is in twee weken tijd al bijna 2400 keer ondertekend. Dit meldt dagblad De Limburger.

Met de petitie ageren de verloskundigen tegen de voorgenomen sluiting van de acute verloskunde in Orbis MC in Sittard. Begin juli maakten fusiepartners Atrium en Orbis bekend dat, als de bouw van een nieuw vrouw-moeder-kind-centrum in Heerlen klaar is, in 2016, de acute verloskunde aldaar wordt gecentreerd.

Reactie

De reacties komen vooral uit Sittard-Geleen, maar ook uit Parkstad. Velen vrezen, net als de Sittardse verloskundigen, de langere rijtijd in acute situaties. Ook zijn er ondertekenaars die niet snappen dat de nieuwe afdeling verloskunde bij Orbis straks alweer zal sluiten.

Voordelen

Een Atriumwoordvoerster zegt tegenover de Limburger begrip te hebben voor de petitie, maar benadrukt dat centraliseren grote voordelen heeft, zoals het altijd beschikbaar zijn van een deskundig team.

 

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

1 augustus 2013

M.

Dit lijkt verdacht veel op de gang van zaken in Dokkum met de geboortezorg in De Sionsberg.

https://sites.google.com/site/reddesionsberg/
http://www.reddesionsberg.nl/

De Vries

6 augustus 2013

In Zwolle op een expertforum oordeelde dhr Nijhuis dat concentratie geen probleem hoeft te zijn. Één en ander geheelm conform de visie van gynaecologen, zie brief NVOG aan de minister: Een stap verder. Ondanks hevig protest van verloskundigen dat verder gaande concentratie weleens kan leiden tot een adverse uitkomst. Het protest van de werkvloer, verloskundigen die vrouwen bijstaan aan hun bed, thuis als het kan, wordt niet gehoord. En zo sluiten de één na de andere afdeling voor klinische verloskunde. Het gaat niet alleen om kwaliteit, maar vooral ook om geld.

Top