ACTUEEL

Particura neemt zorg Boschoord over

De bewoners van woonzorgcentrum Boschoord kunnen in de zorginstelling blijven wonen. De zorg voor de elf bewoners is per direct overgenomen door zorgorganisatie Particura. Dit meldt De Gelderlander.

Woonzorgcentrum Boschoord moest 29 juli 2013 voor de tweede keer binnen vijf maanden op last van de IGZ de deuren sluiten. Er waren voortdurend botsingen binnen het bestuur en met het personeel, waardoor de kwaliteit van zorg niet gegarandeerd kon worden.

Contract

Doordat Particura de zorg heeft overgenomen, is een onmiddellijke sluiting vanwege het bevel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) niet meer aan de orde. Particura heeft een eigen manager in het zorgcentrum geplaatst en zowel personeel als bewoners krijgen een nieuw contract. Het bestuur van Boschoord moet wel opstappen.

Een woordvoerder van de IGZ heeft aan De Gelderlander laten weten dat het bevel meteen wordt opgeheven zodra aan alle voorwaarden is voldaan.

Failliet

Boschoord ging op 28 maart 2013, kort na de eerste sluiting, failliet waarna het op 1 mei werd overgenomen door de nieuw opgerichte Coöperatie Woonzorg Lunteren. Begin juni stelde de IGZ dat Boschoord de zorg weer op orde had en werd besloten het toezicht op te heffen, maar anderhalve maand later bleek er toch weer van alles mis te zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top