ACTUEEL

Intrakoop neemt inkoopfunctie Valkenhof over

Intrakoop, inkoopcoƶperatie van de zorg, neemt per 1 augustus de inkoopfunctie van Stichting Valkenhof in Valkenswaard over. Annemieke Blokker, bestuurder van Stichting Valkenhof, en Frank Kaptein, bestuurder van Intrakoop, hebben het contract op dinsdag 30 juli ondertekend.

Intrakoop adviseert de raad van bestuur van de zorginstelling op strategisch inkoopniveau. En een consultant van Intrakoop Services vervult twee dagen per week bij Stichting Valkenhof de inkoopfunctie. De betrokken inkoper van Stichting Valkenhof komt per 1 augustus in dienst van Intrakoop.

Uitbesteden inkoop

Frank Kaptein, bestuurder Intrakoop: “Deze ontwikkeling past helemaal in de veranderende markt. Zorginstellingen hebben steeds meer  behoefte aan een flexibele en efficiënte organisatie en maken de afweging wat ze zelf doen en uitbesteden. Inkoop komt in aanmerking voor uitbesteding, omdat het een ondersteunende activiteit is. Bovendien hebben niet alle zorginstellingen voldoende financiële middelen voor een professionele inkoopafdeling.“

Valkenhof-bestuurder Blokker: ”Inkoop is niet onze core business. Juridisering, complexiteit van de markt en het feit dat veel zaken eenmalig zijn, zorgen ervoor dat onze expertise altijd achter de feiten aan hobbelt. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste oplossing voor onze instelling, zowel qua expertise als flexibiliteit.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top