ACTUEEL

Deventer Ziekenhuis blijft uitbreiden

Het Deventer Ziekenhuis kampt met capaciteitsproblemen. Het ziekenhuis gaat daarom een elfde operatiekamer bouwen.

Bovenmatige toename patiënten

Het ziekenhuis noemt de toename van het aantal patiënten na de opening eind 2008 van het ziekenhuis ‘bovenmatig’. Het ziekenhuis wil voorkomen dat de wachtlijsten verder oplopen en breidt daarom uit. In juni werd bekend dat de kliniek Klein Rosendael in Rozendaal bij Arnhem 150 kleine orthopedische ingrepen overnam van het ziekenhuis vanwege de lange wachtlijst.

Optimalisatie nieuwbouw

In april maakte het Deventer Ziekenhuis bekend voor 2,5 miljoen euro het nieuw gebouwde ziekenhuis op de Rielerenk te willen optimaliseren. Onder meer de bewegwijzering en het klimaatsysteem in de poliklinieken en de stafafdeling worden aangepakt.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Vietsch, lid Tweede Kamer

9 juli 2009

Door de afschaffing van de bouwregels kunnen ziekenhuizen kiezen of ze hun geld uitgeven aan bouw of dat ze dat geld besteden aan personeel, artsen of apparatuur. Iedereen verwachtte dat men voor dat laatste zou kiezen, juist omdat de normen waarop onder meer operatiekamers berekend waren, ruim waren.Ik vraag me bij dit bouwproject dan ook af of het ziekenhuis niet beter de ok-capaciteit kan optimaliseren en bijvoorbeeld ook 's avonds en in het weekend het ok-complex zou kunnen openstellen. Dan kan men het geld wat anders in bouw gaat zitten, besteden aan extra betaling voor personeel.

Top