ACTUEEL

Leverancier keert aanbesteding Wmo rug toe

Hulpmiddelenleverancier Vegro kondigt aan niet langer deel te nemen aan Wmo-aanbestedingstrajecten. Volgens Vegro leiden de aanbestedingsprocedures in combinatie met bezuinigingen tot kaalslag en kwaliteitsvermindering.

“Ondanks dat binnen een offertetraject het criterium kwaliteit wel beoordeeld wordt, speelt de prijs altijd een doorslaggevende rol”, licht directeur Karel Jonker de stap van Vegro toe. “Op dit moment zijn we op het punt gekomen dat het leveren van een optimale kwaliteit onmogelijk is. Naar ons idee gaat dit ten koste van de gebruiker die het hulpmiddel het meest nodig heeft. Vegro staat voor kwaliteit en wil dat ook vasthouden. Inboeten op kwaliteit om bijvoorbeeld een opdracht koste wat kost te behouden, is wat ons betreft geen optie.”

Alternatief

Vegro is sinds 2007 actief als leverancier van Wmo-hulpmiddelen bij gemeenten. Om leveranciers te selecteren, zijn gemeenten verplicht een aanbestedingsprocedure te voeren. Nu Vegro hier niet langer aan meedoet, experimenteert de aanbieder van hulpmiddelen met nieuwe oplossingen. Zo heeft Vegro speciale lease-, huur- en koopmogelijkheden ontwikkeld die voor iedere cliënt een passende oplossing biedt, “al dan niet samen met de gemeenten, zodat er ook voor cliënten die geen aanspraak maken op een voorziening vanuit de Wmo een adequate oplossing is”.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top