ACTUEEL

Uitgedroogde ouderen op eerste hulp

De hoge temperaturen leken vrijdag niet te leiden tot grote drukte op de eerstehulpafdelingen van ziekenhuizen voor de behandeling van mensen met hitteklachten. Wel merken verschillende ziekenhuizen dat er meer ouderen binnenkomen met uitdrogingsverschijnselen. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP onder 10 grote ziekenhuizen.

Bij het UMC St Radboud in Nijmegen en het Kennemergasthuis in Haarlem kwamen vrijdag opvallend veel ouderen op de afdeling spoedeisende hulp terecht vanwege een gebrek aan vocht. Volgens een woordvoerster van het UMC St. Radboud waren deze patiënten ook vaak verward, wat eveneens een gevolg is van de hitte.

Niet drukker

Een woordvoerster van het Amphia Ziekenhuis in Breda zei dat het op de eerste hulp niet drukker was dan normaal, maar dat de oudere patiënten bij controle vaak uitgedroogd bleken.

De meeste ziekenhuizen hebben de echter indruk dat mensen zich tijdens de hitte rustig houden en voorzorgsmaatregelen in acht nemen.

Extra kwetsbaar

Ouderen zijn extra kwetsbaar tijdens hete dagen. Ze worden suf door de hitte waardoor ze vaak gaan slapen in plaats van te drinken. Daardoor lopen ze extra kans om te overlijden. Het Ouderenfonds waarschuwde eerder deze maand bejaardentehuizen om extra alert te zijn op hun bewoners. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 augustus 2013

Bij uitdroging is verwardheid vaak het gevolg! De hitte veroorzaakt geen verwardheid. Verkeerde voorlichting, skipr.
Wel goed om te noemen dat iedereen goed moet drinken en dat ouderen daar.dus wat in gestimuleerd moeten worden.

Top