ACTUEEL

Verhuizing Isala-ziekenhuis 'geslaagd'

De verhuizing van patiënten en inventaris van het Isala-ziekenhuis in Zwolle is ,,geslaagd’’. Dat stelde het ziekenhuis zondag na afloop van de enorme logistieke operatie, waarbij twee locaties van het ziekenhuis werden samengevoegd in één nieuwe.

De verhuizing van de patiënten zondagmiddag werd wat vertraagd omdat er ’s ochtends onduidelijkheid was over de werking van het telefoonsysteem in het nieuwe ziekenhuis. Maar patiënten hebben "hier verder geen hinder van ondervonden", aldus het ziekenhuis. Zondagmiddag om 14.45 uur waren alle patiënten op hun nieuwe plekje.

Welkom

Theo Hamelink, de voorzitter van het commandoteam van de verhuizing: "We hebben onze patiënten echt een warm welkom in ons nieuwe huis kunnen bezorgen."

In totaal 280 patiënten en 20.000 kubieke meter aan inventaris moest worden overgebracht. De 80 patiënten die zaterdag verhuisden deden dat met speciale vrachtwagens en intensivecareambulances. De 200 van zondag liepen via een speciale verbindingsgang van het oude naar het nieuwe gebouw.

Verhuiswagens

In de speciale verhuiswagens passen drie patiënten, een verpleegkundige en een arts of een ambulanceverpleegkundige. Er zitten geen ramen in de wagens, maar via een scherm konden de inzittenden zien waar ze zijn. De afstand van de ene naar de andere locatie was zaterdag ongeveer 3 kilometer; minder dan 10 minuten rijden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top