ACTUEEL

Asscher en FNV bespreken ontslagen Sensire

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en FNV-voorzitter Ton Heerts hebben zondagavond gesproken over het massaontslag bij zorgverlener Sensire. Dat zeggen woordvoerders van beide personen zondagavond.

Wat er concreet uit het gesprek, dat telefonisch was, is gekomen is niet bekendgemaakt maar volgens een woordvoerster van FNV heeft de minister toegezegd zich "te zullen buigen over de grieven van de vakbond en de Kamervragen die er over de zaak zijn gesteld". De woordvoerder van Asscher wilde inhoudelijk niet ingaan op het gesprek.

Bezetting

Medewerkers van Sensire en vakbondsmedewerkers hadden dinsdag het hoofdkantoor van de zorgverlener bezet, omdat ze boos zijn over het ontslag van 800 vaste medewerkers. Ook worden de contracten met 300 tijdelijke thuishulpen opgezegd. De thuiszorgmedewerkers en vakbond Abvakabo FNV vinden dat te voorbarig en zijn er woedend over.

SMS

De bezetting werd rond middernacht beëindigd omdat volgens de vakbond de minister de toezegging had gedaan dit weekeinde met elkaar in gesprek te gaan. Het ministerie wist echter van niets. Uiteindelijk bleek dat Heerts een sms'je had gestuurd aan Asscher. De minister reageerde daarop met een sms'je dat hij met vakantie was en in het weekeinde contact zou opnemen.

FNV zegt er alles aan te doen om het ontslag voor de rechter te kunnen aanvechten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top