Finance

Evean realiseert efficiency ten koste van thuiszorgmedewerkers

Evean Thuiszorg Noord-Holland Noord lijdt verlies. Om uit de rode cijfers te komen, treft de organisatie maatregelen die onrust bij het personeel veroorzaken. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Formaliteit versus realiteit

Regiodirecteur Karin Haker schrijft in een brief aan de medewerkers dat formeel de voorbereidende werkzaamheden op kantoor vervallen en dat de werktijd pas begint op het moment dat de medewerker bij de eerste cliënt aanbelt. De realiteit is dat medewerkers zich wel op kantoor moeten melden om in te lezen en de huissleutels van de cliënten op te halen. Volgens het Noordhollands Dagblad wordt de medewerkers aangeraden de tijd die ze daar voor nodig hebben te verdelen over de cliënten van die dag. Er is daardoor minder tijd voor verzorging van en huishoudelijk werk voor de cliënten.

Rode cijfers

Reden van de maatregelen zijn de rode cijfers van Thuiszorg Noord-Holland Noord. De Evean Groep heeft vorig jaar wel een positief resultaat behaald van 13,2 miljoen euro.

Zorgconcern Evean Groep

De Evean Groep meldt over 2007 een jaaromzet van 767 miljoen euro en in 2008 786 miljoen euro. De Evean Groep bestaat uit de organisaties Evean, Icare, Zorggroep Meander, de Trans en GGZ Drenthe. De Evean Groep neemt deel in het samenwerkingsverband Espria. De andere partners zijn Philadelphia en Woonzorg Nederland. Philadelphia stapt echter in 2009 nog uit het samenwerkingsverband vanwege zware verliezen.

Thuiszorgorganisaties in geheel Nederland staan onder druk. Eerder heeft Vitras/CMD al bekend gemaakt geheel te stoppen met huishoudelijke hulp.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

heyl

1 februari 2013

Wat ik dan niet begrijp als Evean z'n goed resultaat boekt dat er zoveel bezuinigd moet worden.Aandacht voor de mensen is er niet meer bij.wegens tijdgebrek.wat ik mij afvraag is of het salaris van dhr Erik van de haar wel genoeg omhoog gaat met een salaris van 224141 euro en een auto van 48913 euro.kan daar ook op bezuinigd worden?
Ik zal wel geen reactie krijgen van u.
Hoogachtend, Gerard Heyl

Top