ACTUEEL

'Onvindbare' vaatchirurg werkte op Sint Maarten

'Onvindbare' vaatchirurg werkte op Sint Maarten

Chirurg Robert Muller, die onlangs in opspraak raakte wegens fatale fouten tijdens een vaatoperatie in het Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen, is naar Sint Maarten vertrokken en werkt nu mogelijk in Frankrijk. De plaatselijke krant Today heeft in mei gemeld dat hij per 13 mei als algemeen chirurg aan de slag is gegaan bij Sint Maarten Medical Center (SMMC).

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft na een zoektocht eerder niet kunnen vaststellen waar de chirurg was gebleven. De inspectie heeft Muller via zijn advocaat het bevel gegeven geen vaatoperaties meer uit te voeren. Aan leiding zijn fouten die hij in 2012 heeft gemaakt tijdens een operatie die een patiënt fataal werd. Daarbij heeft hij onder meer vaatchirurgische ingrepen verricht waartoe hij niet als gewonen chirurg niet bevoegd was. De IGZ legt de kwestie voor aan de tuchtrechter.

Frankrijk

Muller blijkt te zijn uitgeweken naar Sint Maarten. "Hij heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten voor naar zijn zeggen een baan in Frankrijk", zegt directeur van het SMMC Kees Klarenbeek tegen DvhN. Hij ontkent dat Muller in zijn ziekenhuis vaatchirurgische operaties heeft verricht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top