ACTUEEL

Operatievergoeding na ophef op social media

Zorgverzekeraar Menzis wilde aanvankelijk een dure, alternatieve operatie in België niet vergoeden voor de aan clusterhoofdpijn lijdende Andrea. Maar na een weekeinde vol ophef op Twitter en Facebook, besloot Menzis maandag toch deze 30.000 euro kostende operatie te vergoeden.

"Niet onder druk van social media, maar omdat de zorgadviseurs nu het medisch dossier hebben ingezien”, benadrukt een woordvoerder van de zorgverzekeraar. Bestuursvoorzitter Roger van Boxtel meldde zondag op Twitter zich nog eens over de zaak te buigen. De woordvoerder spreekt van een “hoge uitzondering”. De operatie die Andrea wil ondergaan is namelijk ook in Nederland voorhanden. “Maar dan zou er veel vertraging opgelopen worden.”

Het verhaal kwam via Facebook afgelopen weekeinde naar buiten. De zus van Andrea had via social media een inzamelingsactie op touw gezet. Op Facebook staat ook een filmpje van Andrea tijdens een hevige aanval. Nu Menzis de behandeling toch vergoed, laat Andrea's zus weten de donaties allemaal terug te storten. Knevel en Van de Brink besteden maandagavond in de uitzending op nederland 1 aandacht aan dit item. meldt zij.

Clusterhoofdpijn is een zeldzame, zeer heftige aandoening. Het zorgt voor verschrikkelijke hoofdpijnaanvallen, soms wel meerdere per dag. (ANP / Skipr)

 

 

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

12 augustus 2013

Het is haar van harte gegund. Lijkt mij verschrikkelijk deze aandoening te hebben (bijnaam: suicide headache!). Ik vraag mij echter af hoe Menzis (of de andere verzekeraars) dit gaan verantwoorden naar anderen wiens behandelingen ook worden afgewezen.

Anoniem

13 augustus 2013

Ok, dus niet onder druk, maar omdat we bij nader inzien toch maar een keer door het dossier gebladerd hebben. De verzekeraar zegt dus nee tegen een vergoeding zonder zich te verdiepen. Dat is een zo mogelijk nog zwakker argument dan de sociale druk, toch? Je zou maar ernstig ziek zijn en dan van deze verzekeraar afhankelijk zijn...!

Anoniem

13 augustus 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 13-08-2013 13:07.

Top