ACTUEEL

UT benoemt hoogleraar gezondheidseconomie

Hindrik Vondeling is per 15 september 2009 voor een periode van vijf jaar benoemd tot hoogleraar gezondheidseconomie aan de faculteit Management en Bestuur van de Universiteit Twente. De universiteit wil zich meer profileren op het gebied van gezondheidswetenschappen.

Aandachtsgebied

Vondeling zal binnen de opleiding Gezondheidswetenschappen onderwijs verzorgen over de economische evaluatie in de zorg en bedrijfseconomische aspecten van zorgorganisaties. Daarnaast onderzoekt hij op Europees niveau de doelmatigheid van het gebruik van nieuwe voorzieningen in de gezondheidszorg gebaseerd op kennis van erfelijkheidsfactoren.

Loopbaan Vondeling

Vondeling heeft onder meer internationale, multidisciplinaire studies gedaan ter ondersteuning van beslissingen over medische technologie in beleid en praktijk. Hierbij stonden doelmatigheidsvraagstukken centraal. Vondeling heeft biologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werkte hij bij economische en Health Technology Assessment (HTA) afdelingen aan de Universiteit in Maastricht en vervolgens aan de Vrije Universiteit Medisch Centrum. De afgelopen tien jaar was hij werkzaam bij de afdeling gezondheidseconomie aan de Universiteit van Zuid-Denemarken in Odense. In deze periode was hij ook gastonderzoeker aan de Universiteit van Birmingham, Engeland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top