ACTUEEL

Nabestaanden Duitse vrouw klagen Jansen Steur aan

Nabestaanden van een Duitse oud-patiënte van Jansen Steur zijn een procedure begonnen tegen de voormalig neuroloog en de kliniek in Worms waar de vrouw behandeld werd. Dit meldt RTV Oost.

De Duitse patiënte overleed enkele maanden geleden. Zij was sinds de ingreep verlamd en bedlegerig in een verpleeghuis. Nabestaanden stellen dat een onnodige en foutief uitgevoerde lumbaalpunctie door de omstreden neuroloog in een Duitse kliniek in Worms tot haar dood heeft geleid. Advocate Burgler houdt de arts en het ziekenhuis verantwoordelijk en is een procedure gestart, zo meldt RTV Oost. Zij wil de omstreden arts als getuige oproepen.

Gezond

De Duitse patiënte werd begin 2011 met incontinentieproblemen opgenomen in een kliniek in Worms waar Jansen Steur op dat moment werkte. Volgens de advocate nam Jansen op de avond voor het ontslag van de vrouw uit de kliniek, onnodig een lumbaalpunctie om hersenvocht af te tappen. Ze beweert dat de patiënte vanaf dat moment zich nauwelijks nog kon bewegen en in een rolstoel in een verpleeghuis is beland. Voor de ingreep zou de toen 78-jarige Duitse vrouw gezond zijn.

Longontsteking

Volgens haar advocate is de gezondheid vanaf de ingreep steeds verder achteruitgegaan en overleed zij eerder dit jaar aan de gevolgen van een longontsteking. De advocate procedeert op dit moment met het ziekenhuis en wacht op een deskundigenrapport.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top