ACTUEEL

'Verzekeraars discrimineren mensen met ADHD'

Verzekeraars discrimineren mensen met gedragsstoornissen als ADHD en ADD. Dat zegt Impuls, de vereniging voor volwassenen met ADHD/ADD en stoornissen die daarop lijken, donderdagavond in het televisieprogramma Hollandse Zaken van Omroep Max.

Impuls zegt tientallen meldingen te hebben gekregen van mensen met een gedragsstoornis, die geen uitvaart-, arbeidsongeschiktheids- of autoverzekering kregen, of daarvoor een veel hogere premie moesten betalen.

Verzekeringsdiscriminatie

"Het gaat hier vaak om mensen die gewoon werken en prima functioneren'', aldus Tessa de Reus van Impuls. "Maar dan krijgen ze bijvoorbeeld te horen dat ADHD'ers spanningzoekers zijn en daardoor vaak risicovoller gedrag vertonen. Dat slaat nergens op. Dit is verzekeringsdiscriminatie.''

Hogere premie

Volgens een woordvoerder van Achmea komt het inderdaad voor dat mensen met bijvoorbeeld ADHD een hogere premie betalen. Maar volgens hem is er in de meeste gevallen dan meer aan de hand. Dan heeft de aanvrager bijvoorbeeld ook gemeld dat hij in het verleden drugs heeft gebruikt, of overgewicht heeft. "Tachtig tot negentig procent wordt bij ons gewoon geaccepteerd. Voor de rest geldt een hogere premie. Ik weet niet van iemand die een verzekering is geweigerd wegens ADHD.'' (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top