ACTUEEL

Oudere geeft beeldtablet dikke voldoende

Ruim negentig procent van de ouderen die via zorgorganisatie Sensire gebruik maakt van een tabletcomputer is hier tevreden. Gemiddeld geven de ouderen de tablet een 7,3 als rapportcijfer. Dit blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN).

Sensire heeft onlangs de duizendste iPad bij een klant ingezet voor zorg op afstand. De eerste uitkomsten van het onderzoek van de HAN bevestigende de indruk bij Sensire dat het hulpmiddel aanslaat.  43 Procent van de ouderen gebruikt de beeldtablet dagelijks. 64,5 Procent voelt zich veiliger door het gebruik van beeldbellen en is 51,5 procent voelt zich minder eenzaam, waardoor het welzijn wordt verbeterd.

Gebruikersgemak

Uit het onderzoek komt naar voren dat de klanten tevreden zijn over het gebruikersgemak. 93 Procent vindt het beeld duidelijk, 90 procent vindt geluid goed te verstaan en 64 procent noemt de tablet eenvoudig in gebruik. Eenzelfde percentage is tevreden met instructies van Sensire.

Aansluitproblemen

De waardering bij de betrokken wijkverpleegkundigen ligt lager. Bijna 70 procent ervoer problemen bij gebruik. Ook kampten de wijkverpleegkundigen met de aansluitproblemen van de provider en in sommige delen van de Achterhoek is er slechte ontvangst. Ook onder de klanten zijn aansluitproblemen het meest genoemde negatieve aspect.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top