ACTUEEL

Erasmus MC benoemt oud-KPMG-topman

Erasmus MC benoemt oud-KPMG-topman

David Voetelink is benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC. Voetelink volgt Elisa Carter op, die eind 2012 na een conflict opstapte.

Econoom Voetelink, die algemene economie studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en de accountancyopleiding gevolgd bij het NIvRA, heeft een lange staat van dienst bij accountants- en adviesbureau KPMG achter de rug. Na een aantal overheidsfuncties is hij in 1981 in dienst getreden bij KPMG accountants.

KPMG

Van 1989 tot 2000 heeft hij als partner bij KPMG leiding gegeven aan het KPMG kantoor in Apeldoorn. Vanaf 2000 tot 2011 was hij voorzitter van KPMG Healthcare te Amstelveen. Zijn expertise is gelegen in financiële besturing van zorgondernemingen, veranderingsprocessen op het financiële domein, managementinformatie en financiering en beheersing van grote bouwprojecten.

Benoeming

Voetelink treedt op 1 oktober in dienst als bestuurder van het Erasmus MC. Het stafconvent, de ondernemingsraad en de Cliëntenraad Academische Ziekenhuizen hebben positief geadviseerd over de benoeming.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

21 augustus 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 22-08-2013 09:31.

Top