ACTUEEL

Veel Curaçaoënaars hebben obesitas

Op Curaçao heeft ruim een kwart van de bevolking obesitas. Daarmee scoort het Caribische eiland net onder de wereldwijde koploper de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de resultaten van het eerste rapport van de Nationale Gezondheidsenquête Curaçao 2013, dat woensdag is gepresenteerd.

Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer twee op de drie inwoners van het eiland te zwaar zijn, oftewel een zogenaamd BMI (body-mass index) hebben van 25 of hoger. Dit is volgens het onderzoek 'gemiddeld in vergelijking met andere landen met een westers epidemiologisch profiel'. Het aantal mensen met obesitas, met een BMI van 30, is wel opvallend hoog.

Positief

De bevolking lijkt zelf geen moeite te hebben met het overgewicht. Driekwart van de volwassenen in Curaçao is namelijk positief over zijn gezondheid.

Het onderzoek is begin dit jaar uitgevoerd onder drieduizend personen van 18 jaar en ouder en moet de overheid helpen bij het bepalen van beleid op het gebied van gezondheid. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

van Heemstra ZorgSteedsBeter

23 augustus 2013

Als 1/4 van de bewoners obesitas heeft en 3/4 van de bevolking positief over zijn gezondheid, kan nog steeds de helft van de bewoners met obesitas negatief zijn over hun gezondheid. Dat lijkt mij nog genoeg reden om iets mee te willen.

Top