ACTUEEL

Weer nieuwe mazelenpatiënten

Het aantal meldingen van mazelenpatiënten is de afgelopen week opgelopen met 127 gevallen. Inmiddels zijn er sinds 1 mei 1162 gevallen van mazelen gemeld. Dat heeft het RIVM donderdag laten weten.

Het aantal gemelde mazelengevallen stijgt minder hard dan enkele weken geleden. Waarschijnlijk komt dat door de zomervakantie, zegt het RIVM. Volgens het instituut is het aantal meldingen een grote onderschatting van het werkelijke aantal ziektegevallen. Dat komt omdat niet iedere patiënt naar de huisarts gaat. Zes mazelenpatiënten belandden de afgelopen week in het ziekenhuis vanwege complicaties.

Extra inentingen

Bijna 3500 kinderen jonger dan 13 maanden zijn in juli extra ingeënt tegen de mazelen, meldt het RIVM. Het gaat om baby's uit de biblebelt, een strook van Zeeland tot West-Overijssel waar de mazelenepidemie is geconcentreerd. In die regio wonen veel bevindelijk gereformeerden die vanwege hun religie afzien van vaccinaties.

Het RIVM riep in aan het begin van de zomer ouders uit de biblebelt op om hun baby vroegtijdig te laten vaccineren. In het reguliere vaccinatieprogramma krijgen kinderen namelijk pas bij 13 maanden een prik tegen de mazelen. Het instituut zei eerder dat vooral niet-bevindelijken gehoor hebben gegeven aan deze oproep. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 augustus 2013

Lijkt me dat de farms boys niet mogen mopperen met de mazelen uitbraak. Is dat niet de beste reclame voor hun product? Misschien financieren ze de Bible Belt wel stiekem?
Dat zijn dan gewoon aftrekbare kosten als ze het slim spelen.
Bovendien kan Coutinho weer eens uit zijn dak gaan

Top