ACTUEEL

Santeon benoemt Piet Batenburg tot voorzitter

Santeon benoemt Piet Batenburg tot voorzitter

Piet Batenburg, voorzitter raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, is de nieuwe voorzitter van Santeon, het samenwerkingsverband van zes topklinische ziekenhuizen. Hij volgt Piet-Hein Buiting op, die per 1 september als interim-bestuurder het Deventer Ziekenhuis gaat leiden.

Buiting vertrok per juli 2013 als voorzitter raad van bestuur van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, waarna hij niet meer als bestuurder aan een Santeon-ziekenhuis was verbonden.

Batenburg 

Batenburg is voorzitter raad van bestuur Catharina-ziekenhuis sinds augustus 2008. Hij was in 2012 in het nieuws toen hij vier dermatologen ontsloeg. Van 2001 tot 2008 was Batenburg voorzitter raad van bestuur van het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Daarvoor werkte hij jarenlang als internist in het Rotterdamse Zuiderziekenhuis. Hij was in dat ziekenhuis ook enkele jaren voorzitter van het bestuur van de medische staf.

Batenburg wil zich als voorzitter van Santeon hard maken om dwarsverbanden op de zorginhoud tussen de zes ziekenhuizen verder uit te breiden. “Zorgkwaliteit is geen statisch gegeven, dat vraagt doorlopend aandacht. Onze ziekenhuizen vinden elkaar in hun ambitie om hierin steeds te verbeteren”, zegt Batenburg.

Santeon

De Santeon-groep bestaat uit het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Martini Ziekenhuis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in Enschede, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top