ACTUEEL

'Oude troep' in Amsterdamse ouderenzorg

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid meent dat in de Amsterdamse ouderenzorg “soms met oude troep wordt gewerkt”. Hij zei dat in een interview met Het Parool van zaterdag, nadat Amsterdamse zorginstellingen vorige week hadden geklaagd dat zij in 1,5 jaar tijd een derde van de instellingen moeten sluiten.

“Ik kom redelijk vaak in verzorgings- en verpleeghuizen, ook in Amsterdam. Als ik dan tien jaar verder denk, vraag ik me vaak af: is de kwaliteit van het gebouw nog wel geschikt om de zwaardere zorg te leveren die in de toekomst wordt gevraagd?”

Ontwikkelingen

Op de vraag of de zorginstellingen eerder hadden moeten beginnen met vernieuwing en hervorming, zegt Van Rijn: “Dat zou te makkelijk zijn. De plannen die er nu liggen, zetten wel degelijk druk op de ontwikkelingen. Ik zeg alleen: die worden niet door ons beleid in gang gezet en ook niet door de bezuinigingen. Ze worden er alleen zichtbaarder door gemaakt. Het gaat er niet om of een gebouw blijft bestaan, het gaat erom of wij in de toekomst goede zorg kunnen blijven leveren.”

Zwaardere zorg

Instellingen zouden zich volgens de staatssecretaris moeten aanpassen aan de veranderingen in de samenleving: “We vergrijzen met zijn allen en tegelijk willen we langer thuis blijven wonen. Voor de instellingen blijven de zwaardere zorgcliënten over. Daar zijn ze vaak niet op ingesteld.” (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Huisarts/journalist Tenhoven

26 augustus 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 26-08-2013 12:06.

Vincent

26 augustus 2013

@Tenhoven: pff, zoveel tekst wijden aan een constatering welke echt met minder woorden kan....

de Vries

26 augustus 2013

#1 Niet te geloven! Dank voor de info die ons allemaal dus aangaat. En in de thuiszorg 10.000-den banen op de tocht bijvoorbeeld.
Zou men daarom ook zo tegen bitcoins zijn? Er is al uitgerekend als wij in de zorg met bitcoins zouden werken de banken failliet gaan!

Top