ACTUEEL

Discotheek schrapt drankactie na storm van kritiek

De Arnhemse discoclub The Level is vrijdag meteen gestopt met een actie waarbij jongeren op donderdagavonden voor een klein bedrag onbeperkt mochten drinken. De directie van het bedrijf deed dat nadat er een storm van kritiek op de actie was losgebarsten. Dat meldt internetkrant De Ondernemer.

"De gemeente heeft ook druk op ons uitgeoefend'', zegt manager Paul Hu tegen de krant. De gemeente Arnhem heeft hem vrijdag gewaarschuwd dat The Level de vergunning kwijt kon raken. "Onze actie kunnen ze nu niet verbieden, maar ze zeiden wel dat ze heel scherp op ons gingen letten. En dan is een kleinigheidje misschien al genoeg'', aldus de clubbaas in de krant. Hu geeft toe dat zijn club met de actie nog even extra wilde scoren, voordat alcohol schenken aan jongeren onder 18 jaar volgend jaar verboden wordt. The Level trekt voornamelijk heel jong uitgaanspubliek.

Strenge maatregelen

Hulpverleningsinstelling IrisZorg liet vrijdag weten "totaal niet blij'' te zijn met de drankactie. IrisZorg is actief in Gelderland, Overijssel en Flevoland en spreekt juist met gemeenten strenge maatregelen af om drinken onder jongeren te ontmoedigen. Ook in Arnhem lopen projecten op scholen en in het uitgaansgebied.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Frank Conijn

26 augustus 2013

Goede zaak dat deze actie niet doorgaat.

Top