ACTUEEL

KWF geeft collectanten extra instructies

KWF Kankerbestrijding gaat zijn collectanten extra instructies geven. Aanleiding is de ophef die is ontstaan over oprichter van Alpe d'HuZes Coen van Veenendaal, die voor 160.000 euro aan uren heeft gedeclareerd.

De hulporganisatie zegt hierop in te spelen, omdat de collectanten die van 1 tot en met 7 september langs de deuren gaan, hier vragen over kunnen krijgen. De collectanten krijgen daarom achtergrondinformatie zodat zij vragen kunnen beantwoorden. Het is nog niet duidelijk hoe deze informatie wordt verspreid. ,,Maar waarschijnlijk zullen we al van tevoren antwoorden formuleren op mogelijk vragen'', aldus een woordvoerder maandag. Vrijwilligers zullen uiterlijk donderdag op de hoogte zijn gebracht.

Gescheiden geldstromen

Op de website laat KWF weten het te betreuren dat er discussie is ontstaan over de betalingen aan Van Veenendaal en de collecte, omdat de KWF-collecte en het Alpe d'HuZes/KWF-fonds gescheiden geldstromen zijn.

Van Veenendaal kwam vrijdag in opspraak nadat NRC Handelsblad had gemeld dat hij ruim anderhalve ton heeft opgestreken aan 'management fees'. De oprichter noemde dit "onhandig" en vond dat hij "beter had moeten weten". Hij verdedigde zichzelf echter met dat hij "een onwaarschijnlijk hoeveelheid aan uren" in de actie heeft gestoken en daardoor geen tijd meer had voor zijn eigen bedrijf. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top