ACTUEEL

Inspire2Live losgekoppeld van Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes-voorzitter Johan van der Waal geeft woensdag in een videoboodschap op de website toelichting over wat afgelopen dagen rond de organisatie mis is gegaan.

In opspraak

Het goededoelenevenement Alpe d'HuZes dat geld inzamelt voor kankerbestrijding kwam eind augustus in het nieuws toen bekend werd dat Alpe d'HuZes-oprichter Coen van Veenendaal in 2010 en 2011 ruim 205.000 euro heeft gekregen. Dat was 'management fee'. Het bestuur was hiervan op de hoogte.

'Vrijwilligerswerk'

Nog twee andere vrijwilligers blijken tienduizenden euro's aan vergoedingen hebben ontvangen. De Telegraaf meldt dat het gaat om de eigenaar van een managementadviesbureau in Soest en een eigenaar van een bedrijf dat zich richt op financiële dienstverlening in Amersfoort. Zij deden vrijwilligerswerk, maar declareerden wel grote sommen geld bij Alpe d'HuZes.

Loskoppeling stichtingen

In de videoboodschap zegt de Alpe d’HuZes-voorzitter onder meer dat Alpe d’HuZes statutair wordt losgekoppeld van de kankerstichting Inspire2Live, waar Alpe d’HuZes-oprichter Coen van Veenendaal aan is verbonden. Dat zei Van der Waal woensdag tegen het ANP.

'Niets onoorbaars'

Dat de statuten worden gewijzigd, is een gevolg van een bestuursbeslissing die in januari van dit jaar is genomen. “We wachten nog op één handtekening”, zegt Van der Waal. Hij benadrukt dat er niet goed is gecommuniceerd, maar dat er niets onoorbaars is gebeurd. "Wij blijven dan ook stellen dat wij dit niet voor ons zelf doen, maar voor de bestrijding van kanker. Daarvoor hebben wij al meer dan 100 miljoen euro opgehaald. Zo ben ik al sinds donderdag in mijn vrije tijd bezig de media te woord te staan." (ANP / Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top