ACTUEEL

Betalingsschandaal Alpe d'Huzes groeit

Naast oprichter Coen van Veenendaal hebben ook twee andere medewerkers van Alpe d’HuZes vele tienduizenden euro’s aan vergoedingen geïnd. Dat meldt De Telegraaf.

Het gaat om Jan Gerrit Schuurman en Rob Snelders, aldus De Telegraaf. Voorzitter Johan van der Waal van de sponsororganisatie heeft dat bevestigd, zo meldt De Telegraaf. Snelders is eigenaar van een managementadviesbureau in Soest. Schuurman is eigenaar van een beheermaatschappij in Amersfoort die zich richt op financiële dienstverlening.

Ophef

De ondernemers deden voorkomen vol overgave vrijwilligerswerk te verrichten, maar declareerden in werkelijkheid net als Van Veenendaal vanuit de organisatie Inspire2live grote sommen geld bij de Alpe d’HuZes, dat geld inzamelt voor onderzoek naar kanker. Over het uitbetalen van "vrijwilligers" is ophef ontstaan, omdat Alpe d'HuZes zich altijd heeft geprofileerd als organisatie die louter met onbetaalde krachte werkte om zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek te kunnen vrijmaken.  

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Copsy

28 augustus 2013

Teleurstellend slecht journalistiek werk van Skipr. De medewerkers werden niet betaald voor hun vrijwilligerswerk. Ze werden naast hun vrijwilligerswerk ingehuurd voor betaald werk, net zoals onderzoekers vanuit Alpe d'huZes betaald krijgen. Dit heeft overigens destijds transparant op de website van Alpe d'Huzes gestaan (en staat er nog) maar is kennelijk niet opgemerkt door journalisten.

K.D.Debocht

28 augustus 2013

Keer op keer blijkt dat goed bedoelde acties, ondanks anti-graai garanties tot mislukken gedoemd zijn. Omhoog gevallen organisaties die veel te groot en massaal worden, met hoge opbrengsten, zijn als lokvoer voor de financieel/management aasgieren. De zuur verdiende euro's bij elkaar gefietst, door de goed willende, worden afgeroomd door hele -en halve graaiers. Alles onder het mom, wat zijn wij goed bezig voor de kankerpatiënten en het wetenschappelijke onderzoek. Deze onderzoeks instituten zijn overigens ook een walhalla voor die zelfde graaier.
De hoogste tijd om acties te organiseren op kleinschalig niveau en met maatschappelijk betrokken geëngageerde mensen.

A3iaan

29 augustus 2013

@Copsy
Alpe d'Huzes en transparant???? Van het begin af aan een ondoorzichtige en vreemde constructie geweest. Heel erg jammer dat het goede doel hieronder moet lijden. De graaicultuur bij Veenendaal c.s. is HEEL GROOT!!!!! Schandalige gang van zaken.

Top