ACTUEEL

Ontsnapte gevangene opgepakt in ziekenhuis

Een 20-jarige gedetineerde die zondagmiddag was ontsnapt toen hij in het Amphia Ziekenhuis in Breda werd behandeld, is weer opgepakt. De man bleek zich schuil te houden op de vierde verdieping van het ziekenhuis, zo liet de politie weten.

Val

De voortvluchtige werd 's avonds na zes uur zoeken ontdekt door beveiligingspersoneel. Hij werd overmeesterd en is terug in de politiecel. De inwoner van Breda zit vast wegens betrokkenheid bij plofkraken. Hij was naar het ziekenhuis gebracht na een val in de politiecel.

Zoekactie

De gevangene was met de ziekenwagen naar de locatie Molengracht van het ziekenhuis gebracht wegens mogelijk nekletsel, 'al dan niet voorgewend', aldus een politiewoordvoerder. Agenten gingen met hem mee, maar tijdens het medisch onderzoek moesten ze buiten de behandelkamer wachten. In een onbewaakt ogenblik zag de man kans om zich van de medische apparatuur te ontdoen en de benen te nemen. De politie begon een zoekactie in en rond het ziekenhuis en verspreidde zijn signalement via Burgernet met onder meer de vermelding dat hij geen schoenen droeg.

Rechten

De woordvoerder zegt dat de politie nu in goede harmonie met het medisch personeel wil kijken of zaken anders kunnen. Daarbij dienen zowel de rechten van de patiënt, de veiligheid van het personeel als de bewakingstaak van de politie niet in het geding te komen. (Bron: ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top