Tech

Philips levert cardiologie-diensten aan MCL

Philips levert cardiologie-diensten aan MCL

Philips en Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) zijn maandag een 10-jarige samenwerking overeengekomen. Deze is gericht op innovatieve en betaalbare cardiale zorg.

Door de samenwerking krijgt MCL de komende tien jaar permanente toegang tot de meest geavanceerde echografietechnologie van Philips voor de gehele cardiologie-afdeling. Philips biedt structurele innovatie-upgrades en diensten in de vorm van advisering en trainingen, waarbij het MCL blijvend toegang heeft tot de nieuwste cardiale echografietechnologieën voor standaard en geavanceerde diagnostische doeleinden en minimaal invasieve ingrepen.

Echografieplatform EPIQ

MCL is een van de eerste ziekenhuizen die het nieuwe echografieplatform EPIQ in gebruik neemt. Dit echosysteem werd afgelopen weekend tijdens het European Society of Cardiology 2013 voor het eerst getoond. Het EPIQ-platform combineert hoge beeldsnelheid met visuele details en panoramische beelden, waarmee hele organen kunnen worden gevisualiseerd. De EPIQ is toepasbaar voor diagnostiek, behandeling en therapiecontrole.

"Echografiebeelden spelen een cruciale en brede rol binnen de cardiologie, deels als gevolg van innovaties die de afgelopen tien jaar zijn gedaan en die de functionaliteit ervan spectaculair hebben uitgebreid", zegt Rob Breedveld, cardioloog bij het MCL. "Het is belangrijk voor ons om samen te werken met een partner die toonaangevend is op het gebied van technologische innovatie.” … “Op die manier kunnen we de wijze waarop ons personeel patiënten kan diagnosticeren en behandelen, verder verbeteren, terwijl het ons ook helpt om de kosten te beheersen."

Strategie Philips

Henk Valk, General Manager bij Philips Healthcare Benelux: "Deze belangrijke meerjarige overeenkomst is de meest recente in een reeks van meer dan 30 overeenkomsten gericht op managed services die Philips wereldwijd heeft afgesloten. Daarmee heeft Philips zichzelf strategisch getransformeerd van leverancier van apparatuur tot aanbieder van technologie- en adviesdiensten."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top