ACTUEEL

Spijkenisse MC stopt met bevallingen

Vrouwen uit de regio Voorne-Putten kunnen per 1 oktober niet meer bevallen in het voormalig Ruwaard van Putten ziekenhuis. Zij moeten dan naar het Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis of het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dat meldt het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC).

Voor zwangerschapscontroles onder begeleiding van verloskundigen en gynaecologen kunnen zwangere vrouwen met een medische indicatie nog wel terecht in Spijkenisse. De bevalling vindt echter plaats in een van de drie partnerziekenhuizen. De couveuseafdeling in het SMC blijft geopend tot 1 oktober. Verloskundigen en huisartsen zijn hierover geïnformeerd.

Samenwerking

Per 1 september zorgen het Spijkenisse Medisch Centrum, Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Van Weel-Bethesda Ziekenhuis samen voor de kindergeneeskundige zorg in de regio Voorne-Putten. De nieuwe invulling van kindergeneeskunde en geboortezorg passen bij het nieuwe zorgprofiel van het Spijkenisse Medisch Centrum. Kinderen, pasgeborenen en zwangeren hebben een hoog risicoprofiel en hebben daarom vaak meer specialistische en acute zorg nodig. Die zorg vindt niet in het Spijkenisse Medisch Centrum plaats. Patiënten kunnen hier op afspraak terecht voor onderzoek, controles en kleine ingrepen. Meer specialistische zorg verlenen de samenwerkingspartners: het Ikazia Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

4 september 2013

Hele goede ontwikkeling voor doelmatigheid en kwaliteit.

Top