ACTUEEL

Lagere straf voor oprichter Addictioncare

Ex-directeur Niels S. (32) van verslavingskliniek Addictioncare in Veldhoven heeft in hoger beroep een lagere straf gekregen omdat hij met zijn auto een vol terras opreed. Van het gerechtshof hoeft hij niet naar de gevangenis.

Het hof in Den Bosch legde voor poging tot zware mishandeling van de mensen op het terras een werkstraf op van 240 uur plus een half jaar voorwaardelijke celstraf. Niels S. mag bovendien 2 jaar niet autorijden. De rechtbank legde eerder een celstraf op en die was ook geëist door het Openbaar Ministerie.

Ruzie

Niels S. was nog directeur van Addictioncare toen hij in de zomer van 2011 in een café in Oerle na gebruik van alcohol en drugs ruzie kreeg. Hij stapte in zijn auto en reed achteruit het terras op. Mensen moesten wegspringen om niet geraakt te worden. Twee mensen werden toch geraakt, maar raakten niet gewond.

De rechter gelooft niet dat het per ongeluk gebeurde. Het gerechtshof heeft er rekening mee gehouden dat Niels S. zijn baan heeft verloren door de zaak.

Niels S. was de grondlegger van Addictioncare en bekend van zijn optreden als ex-verslaafde in het BNN-programma Spuiten en Slikken. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top