ACTUEEL

Schippers roept Slotervaart op tot openheid

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid gaat het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam vragen openheid te geven over de eigenaren en de aandeelhouders. Vooruitlopend op de komst van een centraal aandeelhoudersregister is het volgens de minister verstandig als het ziekenhuis nu al duidelijkheid geeft. Dat zei ze donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over het hospitaal.

Eigenaarschap

Schippers reageerde op een vraag van CDA-Kamerlid Hanke Bruins-Slot, die voorstelde het ziekenhuis op te roepen meer duidelijkheid te verschaffen. De minister zal het aan het ziekenhuis vragen, “maar dat verzoek mogen ze naast zich neerleggen”. Volgens Schippers is het een onwenselijke situatie dat niet duidelijk is van wie het Slotervaartziekenhuis precies is. “In zo'n centraal register zou ik daar gewoon naar kunnen kijken”, zei ze.

Aandeelhouders

Het ziekenhuis is sinds de financiële problemen in 2006 in private handen. De SP stelde tijdens het debat voor aandeelhoudersconstructies zoals die bij het Slotervaartziekenhuis te verbieden, maar daar voelde Schippers niets voor. “Deze aandeelhouders hebben nou juist dit ziekenhuis gered”, zei ze.

Bestuurlijke ruzie

Schippers ging ook nog kort in op de bestuurlijke ruzie die in het Slotervaartziekenhuis heerst. Voormalig directeur Aysel Erbudak en de erfgenamen van haar onlangs overleden zakenpartner Jan Schram liggen met elkaar in de clinch. Schram was eigenaar van het ziekenhuis. “Ruzie is natuurlijk heel kwalijk. Ik vind het diep triest”, zei Schippers. “Zeker als zo'n ruzie publiekelijk wordt uitgevochten, is dat niet goed. Het belang van de patiënt zou voorop gesteld moeten worden.” (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 september 2013

Gelukkig is de minister hier heel onpartijdig in....haar man heeft jarenlang zeer rendabel uren als adviseur voor het Slotervaartziekenhuis kunnen declareren

van Gelderen

9 september 2013

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 10-09-2013 08:41.

van Gelderen

12 september 2013

Mw Schippers zet de wereld op de kop door te stellen dat private investeerders het ziekenhuis juist gered hebben.
Private investeerders zaten er toch echt voor zichzelf en wilden winst maken over de ruggen van zieke patienten terwijl dat van oudsher tegen de gehele zingeving binnen de ziekenhuiswereld ingaat. Het is gewoon politiek geweest waardoor Slotervaart geruineerd is, VVD politiek en de invloed van frauderende specialisten wat nu langzaam door het vele werk van de verzekeraars boven tafel komt.
U moet de zaken niet anders voorstellen dan ze zijn Mw.Schippers. Het is duidelijk dat de VVD van de verzorgingsstaat afwil. Dat zegt Mw. Schippers ook: ik ben niet van plan ziekenhuizen te redden.
De enige partijen die het nog doed voor hebben met de gezondheid van de Nederlandse burgers zijn het CDA, de PvdA, Gl, vooral de SP en de PVV en D66 en klein rechts.

De VVD heeft van de zorg een commercieel gebeuren willen maken en natuurlijk waren er een aantal specialisten als de kippen bij om alles op alles te zetten zichzelf te verrijken.

Mw. Erbudak heeft wel degelijk veel meer geïnvesteerd in het Slotervaart als bijvoorbeeld zorgondernemer Winter die slechts 5 miljoen investeerde en de overige 45 miljoen werd opgehoest door de overheid ( wij dus allemaal samen via onze belastingcentjes) en door Achmea.

En Mw Erbudak wordt eruit gewerkt door datzelfde Achmea en de frauderende specialisten binnen het Slotervaart.
Wie o wie maakt een einde aan de ontstellend hoge kosten binnen de zorg die de bestuurlijke elite door mismanagement zef heeft veroorzaakt?

Top