ACTUEEL

DoSocial vult ‘sociale voorraadkast’ met kennis en kunde

Bedrijven, zorgorganisaties en cliëntenraden ondersteunen sociale initiatieven voor mensen die zorg en hulp nodig hebben met de Stichting DoSocial. De lancering, afgelopen donderdag 5 september in Vianen, ging gepaard met het vullen van een ‘sociale voorraadkast’ van kennis, kunde en diensten.

DoSocial wil sociale initiatieven in en om de zorg realiseren en is opgericht door een consortium van bedrijven, zorgorganisaties en cliëntenraden. “DoSocial heeft grote ambities en zal het komende jaar al vier bestaande sociale initiatieven gaan ondersteunen, zelf met alle partners een landelijk initiatief starten, maar ook minimaal tien kleine en lokale initiatieven faciliteren”, zo legde ambassadeur Arjan in ’t Veld uit. “Dat kan alleen maar door met een netwerk van mensen en bedrijven met een sociale drijfveer samen aan de slag te laten gaan. Wij noemen dat waarmakers”.

Sociale voorraadkast rap gevuld

Na de lancering was de sociale voorraadkast snel gevuld met een breed aanbod. Van een weekendje Makkum tot een rondvaart met bewoners door de Amsterdamse grachten. Van twintig uur facilitaire ondersteuning tot dertig dagen inzet van alle medewerkers van een bedrijf op uiteenlopende terreinen zoals management, marketing, logistiek of gewoon leveren van  “handjes”. Iedere aanwezige had wel iets te geven: structureel vervoer voor uitjes, hulp bij social media of vrijwilligers voor andere activiteiten.

ActiZ is partner DoSocial

Guus van Montfort, voorzitter van branchevereniging ActiZ, benadrukte de noodzaak van het initiatief. “We zullen moeten aanpassen om te zorgen dat de cliënt blijft komen. Wij doen dit omdat onze klanten het vragen, niet omdat de regering het wil.” ActiZ is één van de partners van DoSocial. Van Montfort riep alle aanwezigen op het verhaal in hun organisaties over te brengen. “Het moet verder. We moeten verbindingen maken. Zorg, bedrijfsleven en cliënt kunnen nog zoveel van elkaar leren.”

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top