ACTUEEL

Minder borstkankerlintjes door wachttijden

Borstkankervereniging Nederland (BVN) reikt dit jaar minder roze lintjes voor borstkankerzorg uit dan vorig jaar. Dit jaar krijgen 66 ziekenhuizen waar borstkankerzorg wordt geleverd, een lintje (74 procent van het totaal). Vorig jaar waren dat er nog 78 (85 procent).

“Uit onderzoek onder patiënten blijkt dat er wat betreft wachttijden nog wel het een en ander te verbeteren valt”, zei Carol Richel van de borstkankervereniging donderdag. Dat de wachttijden nog aangescherpt kunnen worden, is een van de belangrijkste redenen dat er dit jaar minder lintjes worden uitgereikt. Sowieso daalde het totale aantal ziekenhuizen licht door fusies. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Frenay van 't Veen

13 september 2013

Heel spijtig te moeten lezen dat een aantal ziekenhuizen het lintje niet toegekend krijgen omdat de wachttijd te lang is. Daarvoor staat de norm op 5 werkdagen. Vanuit emotioneel perspectief voor een patient is dit te lang en erkennen wij dit ook als ziekenhuisorganisatie. Jammer dat de korte wachttijden van een aantal ziekenhuis, bijvoorbeeld binnen twee dagen zoals binnen ons ziekenhuis, niet vindbaar zijn op de site van BVN. Juist dit is zo blijkt een belangrijk selectie criterium. Geen selectie criterium lijkt de door BVN zelf gestelde norm van 100 operaties per jaar. Immers, borstkankerzorg in Nederland is van een hoog niveau.

Top