ACTUEEL

Pulse wint Achmea Quality Award

Pulse, een systeem voor kwaliteitsregistratie, dataverzameling en real-time analyse, heeft de Achmea Quality Award gewonnen. Dit werd donderdag 12 september 2013 bekend gemaakt door Gerdi Verbeet, voorzitter van Patiëntenfederatie NPCF, op het Achmea Congres 'Zorguitkomsten'

Pulse, ontwikkeld door Xpert Clinic en het Erasmus Medisch Centrum, is een programma voor patiënten die behandeld zijn voor hand- en polsproblemen. De patiënt beantwoort vragen en vult waarden in. Pulse herkent een abnormaal verloop met een "extremewaarden module". Als bijvoorbeeld een patiënt thuis een zeer hoge pijnscore invult, ontvangt de kliniek automatisch bericht hierover. De patiënt wordt dan gebeld om een plan te maken om dit op te lossen.

Inmiddels hebben 6 locaties voor hand- en polszorg in Nederland Pulse volledig geïntegreerd in hun zorgprocessen. Daarnaast gebruiken Erasmus Medisch Centrum en het Sint Franciscus Gasthuis delen van Pulse.

Patiëntgedrevenheid

Robbert Huijsman, manager Kwaliteit & Innovatie bij Achmea: “Het unieke aan Pulse is de patiëntgedrevenheid. In het kwaliteitsregistratiesysteem wordt het bereikte effect van de behandeling bij elke patient gemeten. Het herkent na een behandeling een afwijkend beloop in zorguitkomsten. Als bijvoorbeeld een patiënt thuis een zeer hoge pijnscore invult, ontvangt de kliniek automatisch bericht hierover.”

In een interview met Skipr vertelt juryvoorzitter Gerdi Verbeet hoe de jury tot haar keuze is gekomen.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

13 september 2013

Jammer dat het verhaal niet heel duidelijk is van mevrouw Verbeet. Er wordt namelijk gezegd dat er weinig inzendingen van ZBC's waren en dat deze ook niet in de prijzen zijn gevallen.
Xpert Clinic is, als mede-ontwikkelaar van Pulse, wel degelijk een ZBC. Als ZBC zijnde maakt Xpert Clinic erg veel tijd en energie vrij voor het ontwikkelen van Pulse en daarmee het verbeteren van de kwaliteit van behandelingen voor patiënten.
Een erg mooie prestatie en kroon op het werk dat deze prijs dan wordt toegekend!

Faber

13 september 2013

Mooi dat de onderzoeksrelevante inzichten van enkele afdelingen van het Erasmus MC, de drive van een ZBC als Xpert Clinic en ter zake kundige programmeurs tot zo'n geweldig product hebben geleid. Complimenti!

Gerritsen

15 september 2013

Geheel eens met de voorgaande commentaren. Terechte prijs voor visie, durf, energie en vakmanschap.

Top