ACTUEEL

‘Schippers heeft Chinese zorgmarkt opengebroken’

Bedrijven die afgelopen week meededen aan de economische missie in China, noemen die buitengewoon geslaagd. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid en 25 Nederlandse bedrijven en instellingen in de gezondheidszorg beëindigden vrijdag het bezoek, waarbij vier contracten werden gesloten.

De Nederlandse bedrijven zijn onder meer actief in de medische en biotechnologie, revalidatie en technologie op het gebied van hart- en vaatziekten. Ze bezochten bedrijven, ziekenhuizen en instituten in Peking, Shanghai en Chengdu.

Thijs Teeling gaf namens hen aan dat “het in China echt uitmaakt wanneer parallel aan hun inspanningen een minister zich manifesteert en de specifieke kwaliteiten van deze sector voor het voetlicht brengt. Overheden bepalen in China veel meer dan in Nederland mee welke keuzes bedrijven maken. Schippers heeft de Chinese zorgmarkt verder voor ons opengebroken”. Dat onderschrijft Laurens van der Tang, CEO van VitalHealth Software, in zijn blog op Skipr. Hij behoorde ook tot de delegatie. "Soms merk je dat in het kielzog van de minister deuren open gaan die anders gesloten zouden zijn gebleven of die je zelf niet gevonden had", zegt Van der Tang.

 

Vooruitgang

Ook Schippers vindt dat er vooruitgang is geboekt, politiek en zakelijk. “Wil je wat bereiken in China, dan moet je laten zien dat je serieus en diepgaand in de relatie wilt investeren. Dan moet je ook je gezicht laten zien.” De minister maakte afspraken met onder anderen haar collega Li Bin over nauwere samenwerking. De Chinese markt voor medische hulpmiddelen, farmaceutische producten en ziekenhuisbouw is de snelst groeiende sector binnen de Chinese economie. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

E.Kriek

15 september 2013

Dan heeft Schippers in China dus meer bereikt dan in ons land.
Kan China deze mevrouw namens ons niet wegpromoveren?

Prudon

22 september 2013

Schippers en haar fans juichen te vroeg. Haar beleid is een riskant experiment, waarvan de resultaten - en daarmee de kosten-baat verhouding - pas over een jaar of wat duidelijk zullen zijn. In ieder geval voor de GGZ, waarin alles ongefaseerd overhoop gehaald is, voorspel ik weinig goeds.

Top