ACTUEEL

Stichting Omei voert geen praktijk meer

Stichting Op me Eigen (Omei) in Lelystad heeft al haar cliënten overgedragen aan een andere zorgaanbieder. Hiermee heeft Omei voldaan aan het bevel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) van 30 augustus 2013.

Omei stond al sinds mei onder verscherpt toezicht. Op 20 en 28 augustus bezocht de IGZ opnieuw diverse locaties van Omei. Volgens de inspectie was er zo weinig toezicht dat de cliënten zelfs in levensbedreigende situaties konden komen. De cliënten moesten per direct ergens anders worden ondergebracht.

Levensgevaarlijk

Zowel de medewerkers als de 57 patiënten met een psychiatrische stoornis of een verstandelijke beperking liepen volgens de inspectie gevaar doordat er nauwelijks toezicht is. Ook hadden de medewerkers van de stichting te weinig kennis om de cliënten te begeleiden, aldus de inspectie, die spreekt van ernstige risico's.

Volgens de inspectie gebruikten de cliënten drugs en handelen ze daarin, kon iedereen zomaar in en uit lopen en waren er ruzies en zelfs een steekpartij. Dit kon allemaal gebeuren doordat continu toezicht ontbrak. Ook was er twee keer brand uitgebroken, terwijl de bewoners niet waren geïnstrueerd over wat ze in zo'n geval moeten doen. Bovendien waren de vluchtwegen geblokkeerd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top