ACTUEEL

Chronisch zieken hebben het financieel zwaar

Mensen met een chronische ziekte of beperking hebben het financieel veel zwaarder dan mensen zonder een beperking. Niet alleen hebben ze gemiddeld minder te besteden, ze maken ook nog extra kosten vanwege hun ziekte of beperking. Een op de vijf mensen met een chronische ziekte geeft aan het gevoel te hebben niet mee te kunnen doen met de maatschappij. Een kwart moet spaargeld aanspreken om rond te kunnen komen.

Dat blijkt uit een panelonderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. Zij ondervroegen zo’n 3500 mensen met chronische ziekten of matige tot ernstige lichamelijke beperkingen, deze panelleden werken twee keer per jaar mee aan een enquête over hun situatie.

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad en Platform VG meldden vorige week al dat chronisch zieken en gehandicapten er komend jaar flink op achteruitgaan, zo bleek uit onderzoek van Nibud. (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Mulder-daniels

16 september 2013

En als je spaargeld op is, wat dan?

Anoniem

17 september 2013

Chronisch zieken die in de WAO zitten hebben heel veel minder inkomen. Chronisch ziek en chronisch ziek is ook nog verschil in maar als je echt afhankelijk bent en vaak naar het ziekenhuis moet of revalidatie dan kun je het zelf niet betalen. EN wat krijg je dan: Ik ga maar niet met het gevolg nog eerder en meer achteruitgang en dan toch nog grotere of mee hulpmiddelen nodig wat nog duurder is, Als chronisch zieke of gehandicapte ben je veel duurder uit en kom je in de schulden, want de vast lasten huur of Hypotheek gaat gewoon door. Discriminatie is dit.

Anoniem

30 november 2013

Ik heb sterk de indruk dat men denkt dat als je chronisch ziek bent wel gewoon kan werken!
Dat je misschien wel eens niet kan werken daar wordt niet aan gedacht.
De meeste chronisch zieken zouden graag willen werken maar wel werkgever neemt mensen aan die chronisch ziek zijn in deze tijd.
Het wordt tijd dat werkgevers verplicht worden om chronisch zieken aan te nemen (waar dat dan kan natuurlijk).
Er zijn veel bedrijven die misbruik maken van de algehele malaise in het land die dus gewoon winst maken.
Kijk ik ben natuurlijk een leek maar ik geloof dat men ook kan kwijtschelden neem nou de ABN/AMRO die heeft zomaar 20 miljard niet hoeven te terug betalen ze hebben maar een fractie hoeven terug geven als dat geld terug gestort worden hebben we geen problemen meer dan komt niemand te kort in het land en we houden nog wat over ook.
Ik mis de sanering daar heel erg.
Dus ik sluit me aan bij de vorig spreker we worden gediscrimineerd als het gaat om grote bedrijven dan kan men schuld kwijtschelden maar als je chronisch ziek ben kun je nergens op terug vallen.
Er is ons veel beloofd maar weinig zien we daar van terug.
Het wordt tijd voor eerlijker verdelen in plaats van de minderbedeelden te grazen nemen.
Dat is dan den dank voor jaren gewerkt te hebben en belasting heffing voor zaken waar je nu graag op terug zou willen vallen ,de zorg, lasten vermindering, enz,,,,

Top